Sport

Derby pentru Europa League

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/09_ziua/06 u vaslui.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va primi vizita celor de la FC Vaslui, într-un meci din cadrul etapei a 17-a, ultima a turului de campionat.</p>

„Studenții“ au căzut pe locul 6 în Liga 1, după rezultatele din ultimele trei etape și vor să urce din nou în primele 5.

Pentru acest lucru, elevii lui Ionuț Badea trebuie să învingă sâmbătă pe FC Vaslui. Moldovenii nu au avut un parcurs extraordinar în Liga 1 în acest sezon, dar au făcut meciuri bune în Europa League, competiție în care vor să joace și în sezonul următor. Și „șepcile roșii“ au ca obiectiv participarea în cupele europene, astfel că sunt toate premisele ca meciul dintre cele două echipe să fie unul extrem de disputat.

Antrenorul „alb-negrilor“ a declarat că Vaslui este un adversar puternic, iar meciul de sâmbătă este unul important. „Avem o partidă dificilă, întâlnim un adversar puternic. Acest meci ar putea fi unul spectaculos, de nivel european. Sper să vină în tribune cât mai mulți fani, avem nevoie de sprijinul lor. Meciul cu Vaslui are o importanță deosebită pentru obiectivul nostru, pentru clasamentul Ligii 1“, a declarat Ionuț Badea.

Presiune pe „studenţi”

Ionuţ Badea a recunoscut că există presiune pe elevii săi, pentru că aceștia nu vor mai lua prime de joc dacă echipa nu va fi clasată pe locurile 1-5, obiectivul trasat de conducere înainte de startul sezonului.

Tehnicianul clujean a mai afirmat că Adailton și Sânmărtean sunt cei mai periculoși jucători ai moldovenilor. „Sânmărtean și Adailton sunt dinamici și sunt un pericol pentru poarta adversă în orice meci. Deasemenea Wesley crează superioritate. Ne gândim la soluții ca să stopăm acești jucători“, a mai spus antrenorul „studenților“.
„Trebuie să fim foarte atenți în meciul cu Vaslui, sunt o echipă foarte puternică, cu jucători precum Adailton sau Wesley, care oricând pot face diferența“, a spus și Steven Pele, fundașul Universității.

„U“, fără victorie cu FC Vaslui

Meciul dintre Universitatea și FC Vaslui se va disputa sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18 pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport. Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în Liga 1. Vasluienii au câștigat de două ori, iar celelalte meciuri s-au încheiat la egalitate, „studenții“ fiind încă în căutarea primei victorii în fața „galben-verzilor“.

Cosmin Irimieș, directorul executiv al FC Universitatea, a anunțat că intrarea generală la meciul cu CS Mioveni, ultimul pentru „șepcile roșii“ în acest an, va costa 10 lei. Oficialul „alb-negrilor“ a mai precizat că clubul va face publice în cursul săptămânii următoare prețurile abonamentelor pentru returul Ligii 1. În returul sezonului 2011-12, Universitatea va juca opt partide pe teren propriu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter