Sport

U-BT Cluj-Napoca, victorie fără emoții în fața Craiovei

U-Banca Transilvania a bifat un nou rezultat pozitiv în Liga Națională. Echipa ardeleană a depășit-o pe SCM U Craiova, într-un joc disputat miercuri, la Sala Sporturilor din Bănie. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au câștigat cu scorul de 90-79.

Formația clujeană a început ca din pușcă meciul și a condus cu 14-3 în primele minute, grație unui coș izbutit de Andrija Stipanovic. Craiova a revenit și s-a apropiat la 4 lungimi, însă am reușit să încheiem sfertul în avantaj, 24-20. În actul secund, oltenii au evoluat curajos și ne-au pus probleme în ofensivă. Așa cum era de așteptat, Franklin și Howley au furnizat cele mai multe puncte. U-Banca Transilvania a răspuns imediat prin Colceag și Brown, așa că tabela indica la pauză 48-38.

Gazdele au revenit de la cabine la fel de motivate. Totuși, la fiecare acțiune a adversarilor, campioana României a știut cum să dea replica. Adesea, Brandon Brown și-a făcut simțită prezența în atac, pe când Dustin Hogue a dominat situația în spațiul de trei secunde. În plus, Karel Guzman ne-a ajutat să nu avem emoții pe finalul confruntării.


Dustin Hogue, jucător U-Banca Transilvania

 „A fost un meci dificil, în care am întâlnit o echipă bună, care a gestionat excelent fazele de tranziție ofensivă. Noi am jucat colectiv, ne-am asigurat că îi oprim în atac și că avem grijă de minge. Am rezistat și am terminat meciul în forță”, a declarat americanul.


Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

 „A fost un meci greu, așa cum ne așteptam. Am jucat cu o echipă fizică, agresivă, care ne-a făcut să pierdem 25 de mingi. Este enorm de mult, mă mir că am înscris atâtea puncte în condițiile numeroaselor turn-over-uri. Ei trăiesc din asta, sunt o echipă foarte bună în tranziție. Noi am încercat să îi stopăm cât mai mult, dar pe alocuri nu am reușit. Pe jumătate de teren nu au avut șanse cu noi, am gestionat bine și situația recuperărilor ofensive. I-am ținut sub media lor și sunt mulțumit că am câștigat acest meci. Am jucat într-o sală grea, unde nu multe echipe vor câștiga. Am fost puternici și când s-au apropiat de noi. Mergem mai departe, mentalitatea noastră este să câștigăm fiecare meci. Peste 2 zile o vom înfrunta pe CSM Târgu Jiu. Chiar dacă suntem favoriți, nu trebuie să subestimăm adversarul”, a transmis antrenorul lui U-BT Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter