Sport

Ultimul meci european al sezonului pentru „U“ Mobitelco BT

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/13_ziua/08 u mobi enisey.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va juca în această seară cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, în ultima etapa a greupei E a EuroChallenge Cup.</p>

Campionii României își doresc să obțină a doua victorie în EuroChallenge Cup, pentru a încheia grupa pe locul 3.

„U“ Mobitelco BT nu mai are șanse să se califice în faza următoare a competiției, unde Elan Chalon și Antwerp Giants și-au asigurat deja locul, dar pot încheia grupa E pe locul trei, în fața celor de la Enisey. Clujenii au câștigat meciul tur, dar nu va fi ușor să dubleze această victorie, întrucât formația din Rusia este una foarte puternică.

Marcel Țenter are probleme de lot. Tyller Morris s-a accidentat săptămâna trecută, în finalul partidei cu Antwerp Giants, Paul Chetreanu este de mai mult timp indisponibil, iar ultimul accidentat este chiar căpitanul Mihai Silvășan, care va lipsi în jur de trei luni. În aceste condiții, partida cu Enisey va fi una extrem de dificilă pentru campionii României, care nu se vor putea baza pe trei jucători de bază.

La fel de motivaţi ca în meciul cu Enisey

Dorin Curtifan, antrenorul secund al campionilor, spune că elevii săi vor fi la fel de motivați în meciul cu Enisey, cum au fost și în primele meciuri din EuroChallenge. „Indiferent de șansele de calificare, un club care se respectă are obiective individuale și de echipă atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Acest meci va fi unul foarte interesant, deoarece va fi tratat din toate punctele de vedere la fel de serios cum a fost tratat și primul meci al campaniei europene, pentru că doar așa ne atingem scopul participării!“, a spus Curtifan.

Campionii sunt optimiști

În ciuda acestei situații dificile, jucătorii valizi din lotul echipei „U“ Mobitelco BT sunt optimiști și speră să ofere fanilor o victorie în ultimul meci din cupele europene din acest sezon.

„Ne dorim să arătăm cel mai bun baschet pe care îl putem pune în scenă. Am pierdut deja patru din cele cinci jocuri din grupe, chiar dacă cele mai multe au fost meciuri strânse, așadar ne dorim să jucăm cât de bine putem. Băieții de la Enisey, chiar dacă nici ei nu mai au șanse de calificare, vor veni să joace, astfel că la acest nivel nu putem decât să jucăm cel mai bun baschet al nostru“, a spus David Lawrence.

Mihai Paul crede că lipsa de experiența la nivel european a fost principala cauză pentru care „U“ Mobitelco BT nu s-a calificat în faza următoare a EuroChallenge Cup. „Cred că am avut o prestație curajoasă în EuroChallenge, doar că s-a văzut lipsa de experiență în cupele europene. Din păcate nu am reușit să ne calificăm, am fost oarecum aproape, adică în ultimele două meciuri depindea de noi. Cred că se va vedea în campionat experiența acumulată în aceste meciuri cu echipe puternice din Europa“, a spus Paul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter