Sport

Primul concurs de finanțare din fondul „U pentru Cluj“

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/13_ziua/08 u pentru cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fundatia Comunitară Cluj (FCC) și FC Universitatea Cluj au lansat primul concurs de finanțare din Fondul „U pentru Cluj”.</p>

Acesta a fost consolidat în urma licitatiei online de tricouri de colecție, derulată în două tranșe, pe platforma www.upentrucluj.ro în intervalul 11 octombrie – 30 noiembrie. Suma totală mobilizată din vânzarea celor 24 de tricouri este 20.500 de lei.

Concursul de finanțare li se adresează copiilor și tinerilor (6-16 ani) sportivi, respectiv școlilor, asociațiilor și cluburilor cu profil sportiv, FCC urmând să acorde între 6 și 9 burse – în valoare de cel mult 1.000 lei de persoană – și să sustina financiar până la trei proiecte, cu granturi în valoare de maxim 3.000 lei fiecare.

„Încurajăm aplicațiile dintr-o diversitate de domenii sportive și ne-am propus să stimulăm și să susținem performanța în rândul copiilor și tinerilor, oferindu-le șansa să își urmeze pasiunea și aptitudinile de la vârste fragede. Bursele și granturile vor acoperi costuri de achiziție de echipamente, cât și de participare la competiții sportive naționale și internaționale“, subliniaza Mariana Sălăgean, manager de granturi în cadrul FCC.

Formularele de aplicare și descrierea programului pot fi descărcate de pe www.upentrucluj.ro, valoarea fondului de finanțare fiind de 16.400 lei. Dosarele pot fi trimise prin poștă sau direct la sediul FCC (Cluj-Napoca, strada Cloșca, nr. 6, ap. 2), până în 31 ianuarie 2012. „Alături de Fundația Comunitară Cluj, FC Universitatea Cluj va derula în continuare activități de atragere de resurse în cadrul Fondului «U pentru Cluj» în trei direcții pe care le-am identificat împreună: sport și sănătate, sport și educație și veteranii sportului clujean. În perspectivă ne propunem să oferim burse de recuperare prin sport și să susținem proiecte orientate spre stil de viață sănătos și prevenție, să acordăm finanțare pentru inițiativele centrate pe recuperare școlară, dar și alocații destinate seniorilor sportului“, a precizat Călin Hințea, presedintele CA alFC Universitatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter