Sport

Steaua – „U” Cluj 0-1. Golul lui Hofman a decis învingătoarea

În ziua în care a împlinit 102 ani, Universitatea Cluj s-a deplasat la București pentru duelul cu CSA Steaua din etapa a 14-a în Liga a 2-a.

Fază de joc din meciul CSA Steaua - U Cluj Fază de joc din meciul CSA Steaua - U Cluj

 

Clujenii au început foarte bine meciul și au fost aproape de a marca în primele zece minute. Prima acțiune periculoasă i-a aparținut lui Haită în minutul 6, atunci când a lovit bara transversală cu un șut de la marginea careului. A doua ocazie importantă a venit după doar câteva minute, la un șut trimis din drop de Ribeiro. Execuția portughezului s-a dus puțin peste poartă.


După cele 10 minute foarte bune făcute de „U” Cluj, Steaua a echilibrat jocul și a avut o serie de acțiuni interesante, în special prin Ilie.  Clubul Sportiv al Armatei a ratat cea mai mare șansă de gol în minutul 27, atunci când Beța a trimis puțin peste poarta lui Gorcea la o fază fixă.

Până la finalul reprizei, cele două echipe nu și-au mai creat ocazii cu adevărat periculoase. Jocul a fost fragmentat în multe momente de intervențiile rudimentare a jucătorilor de la cele două echipe.


Golul lui Hofman, singura fază importantă în repriza a 2-a
 

Repriza a doua a fost una modestă din partea ambelor echipe. Prima mare ocazie de gol a venit în minutul 72. Andrei Blejdea, introdus la pauză, a depăsit cu lejeritate un adversar în flancul stâng și l-a servit pe Albert Hofman, cel care a marcat dintre cei doi fundași centrali ai lui CSA Steaua.

Finalul de meci a fost unul la fel de steril, precum primele 25 de minute din repriza secundă. CSA Steaua a încercat să construiască, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Gorcea. Jocul „roș-albaștrilor” a fost lipsit de viteză și fantezie, fiind ușor citit de fundașii lui „U”.


Universitatea Cluj este prima echipă de club oaspete care câștigă un meci pe stadionul Ghencea din București. Ardelenii au acumulat 33 de puncte după acest meci și sunt la șase puncte distanță de liderul Petrolul.

Etapa viitoare, „U” Cluj joacă cu Astra Girgiu, un meci care la prima vedere nu ar trebui să le pună prea multe probleme elevilor lui Lincar. Pe lângă disputa cu Astra, Universitatea Cluj mai are de jucat în 2021 cu Petrolul.


Cu puțin noroc, Universitatea Cluj poate termina la egalitate de puncte cu Petrolul  anul calendaristic. Ploieștenii joacă etapa viitoare pe terenul celor de la FC Hermannstadt și ulterior se vor deplasa pe Cluj Arena.

Două înfrângeri pentru Petrolul și două victorii pe „U” Cluj în acest final de an vor face ca principalele favorite la promovare să fie la egalitate de puncte la startul lui 2021.


Au evoluat echipele:

Steaua: Bălbărău – D. Oroian (Călințaru 82′), Walace, Beța, Ad. Ilie (Zătreanu 76′) – Ad. Popa (Rob. Neacșu 60′), Enceanu, Șt. Pacionel – Em. Pacionel (Răsdan 60′), Buhăescu (Huiban 76′), Chipirliu

”U” Cluj: Gorcea – Alarcon, Gugu (cpt.), Dican, Mitrea – Balgiu, Ribeiro (Tescan 65′) – Hofman, Haită (Acolatse 79′), Nic. Pîrvulescu (Blejdea 46′) – Boiciuc

CITEȘTE ȘI:

U Cluj o învinge pe Ripensia Timișoara în deplasare prin golurile lui Hofman și Haită

102 ani de existență pentru Universitatea Cluj, aniversați în zi de derby

Ultimele Stiri
abonare newsletter