Sport

CFR Cluj nu va intra în insolvență după eliminarea din Conference League: „Era un venit bun și pentru jucători”

Cristi Balaj, noul președinte al celor de la CFR Cluj, a recunoscut că banii din Conference League reprezentau un venit important, dar cu toate astea echipa are resurse să treacă peste problemele financiare și nu va fi nevoită să intre în insolvență.

Jucătorii de la CFR Cluj intrând pe teren în Conference League Jucătorii de la CFR Cluj intrând pe teren în Conference League

 

CFR Cluj a câștigat titlul de campioană în ultimele patru sezoane din Liga 1, dar cu toate astea persistă problemele financiare la echipa din Gruia. Jucătorii campioanei României ar avea de recuperat mai multe salarii restante și au semnat o înțelegere cu cei din conducere pentru eșalonarea datoriilor. În plus, s-a zvonit că echipa din Gruia va intra și în insolvență, dar acest lucru a fost negat de Cristi Balaj.


„Echipa merge înainte şi fără acestei bonusuri de la UEFA. Ar fi fost un venit important şi pentru jucători însă. Nu se pune problema de insolvenţă în niciun caz. Nu pot să spun că jucătorii nu au vrut să câştige, s-au luptat să obţină un rezultat pozitiv, numai că Randers este o echipă care a demonstrat că merită să se califice. Un rezultat de egalitate cred că puteam să obţinem. Faptul că am obţinut un singur punct până acum nu spune foarte multe lucruri pozitive pentru fotbalul românesc. Fotbal românesc are nevoie de infrastructură, de investiţii, de restructurare, de organizare. În special la nivelul academiilor. Ne dorim şi la CFR Cluj să ne concentrăm pe academia de juniori", a declarat Balaj după meciul cu Randers.

CFR Cluj a ajuns în această situație delicată și din cauza unor decizii mai puțin inspirate luate de oamenii din conducere. La echipa din Gruia au fost aduși foarte mulți fotbaliști noi în acest sezon, iar unii dintre ei au fost plătiți cu mii de euro pentru a juca la echipa a doua. Se știe deja că fotbaliști precum Tahiri, Fofana, Hoban sau Butean nu au prins lista pentru Liga 1 și Conference League, fiind efectiv plătiți degeaba.


„Noi suntem în acest moment o echipă care joacă pragmatic, nu face spectacol. Sperăm ca în viitoarea campanie de transferuri să reuşim să îmbunătăţim acest aspect. Vom face o reorganizare, avem jucători care sunt în afara listei, care nu joacă şi vom vedea ce jucători vor rămâne la CFR Cluj, cei care vor pleca, ce jucători noi vor veni. Perioada de iarnă şi de vară va fi foarte importantă pentru echipă, este un plan pe termen mediu. Sunt jucătorii cu contracte din afara listei pe care trebuie să le onorezi şi va trebui să îmbunătăţim această situaţie. Noi urmărim nişte jucători de o lună de zile, cu unii suntem în discuţii, rămâne să vedem ce vom decide în cele din urmă", a mai spus Balaj.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj a ratat calificarea în fazele eliminatorii din Conference League după o nouă înfrângere

Balaj anunță schimbări mari la CFR Cluj: „Vom renunța la mulți jucători. Trebuie să investim în juniori”

Ultimele Stiri
abonare newsletter