Sport

Cupa Mondială de baschet masculin din 2027 ar putea fi organizată de România

România ar putea să găzduiască Cupa Mondială FIBA peste 5 ani, conform unui anunț făcut de Mihai Covaliu.

Emanuel Cațe într-un duel cu un adversar la echipa națională Emanuel Cațe într-un duel cu un adversar la echipa națională

 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi s-au întâlnit marţi cu Andreas Zagklis, secretarul general/CEO al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi cu Michel Filiau, consilier FIBA în relaţii externe, fiind discutată posibilitatea ca România să primească organizarea Cupei Mondiale FIBA din anul 2027, la seniori masculin.




„Principalele teme de discuţie dintre conducerea COSR şi reprezentantul FIBA, care deţine cea mai importantă funcţie executivă, au avut la bază rolul în dezvoltarea mondială şi importanţa pe care România o acordă baschetului 3x3, cea mai nouă disciplină olimpică. S-a vorbit despre desemnarea României drept ţară co-organizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraş care urmează a fi confirmat (Bucureşti, Cluj, Iaşi). De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a organiza la Bucureşti (Arena Arcul de Triumf) a Campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc", a anunţat, marţi COSR pe pagina oficială de Facebook.

Delegaţia forului mondial de baschet a fost condusă la Casa Olimpică de preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, de secretarul general Dan Berceanu, de cei doi vicepreşedinţi, Alina Moanţă şi Mircea Cristescu, precum şi de alţi reprezentanţi ai conducerii forului român.

În 2022 baschetul românesc aniversează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federaţiei Internaţionale de Baschet alături de alte şapte ţări, Grecia, Italia, Argentina, Elveţia, Letonia, Portugalia şi Cehoslovacia. Ţinând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniversare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt.

Covaliu şi Boroi au primit o minge oficială de baschet 3x3 şi un tricou al căpitanului echipei României participantă la JO Tokyo 2020, Ancuţa Stoenescu.

Cluj-Napoca, gazda Eurobasket 

Cluj-Napoca a fost primul oraș din România care a găzduit meciuri la Campionatul European de baschet masculin în 2017. BT Arena a fost gazda unor meciuri extrem de interesante, fiind implicate formații precum Spania sau Croația.


La Cluj a fost deja confirmat organizarea Campionatului Mondial de Baschet 3x3 destinat jucătorilor U23.

CITEȘTE ȘI:

România, exclusă de la Cupa Mondială de rugby și amendată

BASCHET: U-BT Cluj, a 13-a victorie la rând în competițiile interne

Ultimele Stiri
abonare newsletter