Sport

U-BT Cluj-Napoca poate juca cu Ludwigsburg, Strasbourg sau Tofas în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Grupa K din Basketball Champions League și va juca cu Ludwigsburg, Strasbourg sau Tofas în runda următoare.

Tabloul sferturilor de finală în Basketball Champions League Tabloul sferturilor de finală în Basketball Champions League

 

Echipa antrenată de Mihai Silvășan își va afla adversara din sferturile de finală vineri, în urma tragerii la sorți organizată la Bilbao.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

U-BT Cluj-Napoca a câștigat grupa și are statut de cap de serie la tragerea la sorți. Ardelenii vor juca primul meci pe teren propriu, iar al doilea în deplasare. Avantajul este că în cazul unei partide decisive, U-BT Cluj va juca în BT Arena.

Posibile adversare U-BT Cluj Liga Campionilor

  • Ludwigsburg – este o echipă cu o vechime de 62 de ani în baschetul german. Formația antrenată de John Patrick a terminat pe locul doi o grupă cu Hapoel Holon, Dijon și Galatasary. Nemții sunt pe locul trei în campionatul intern cu 17 victorii și 7 înfrângeri. Formația germană se bazează pe o serie de jucători din Statele Unite ale Americii, cel mai bine cotat fiind Tremmell Darden, jucător cu peste 30 de meciuri la Real Madrid. Nemții au jucat cu Prometey de două ori în acest an și au reușit să câștige un meci în prima fază a grupelor.
  • Strasbourg – pare echipa cea mai ușoară pentru U-BT Cluj. Formația franceză este doar pe locul șapte în campionatul intern cu 14 victorii și 10 înfrângeri. Strasbourg a terminat pe locul doi grupa L, acolo unde s-a impus Tenerife. Francezii au pierdut ultimul meci din grupă, dar au fost salvați de Szombathely. Maghiarii, eliminați matematic înainte de ultima rundă, au învins-o pe Rytas și au trimis-o pe Strasbourg în sferturile de finală. Strasbourg se află într-o poziție complicată și din cauza accidentărilor. Jaromir Bohacik absentează până în luna mai, în timp ce John Roberson și Yannis Morin au și ei probleme medicale.
  • Tofas – a terminat la egalitate de puncte cu Manresa și Darrussafaka în Grupa J. Turcii au obținut 4 victorii și 2 înfrângeri. Tofas joacă într-o sală de 7,500 de locuri și ocupă locul 9 în puternicul campionat intern. Formația din Bursa are 13 victorii și 10 înfrângeri în competiția internă, fiind la limita locurilor de play-off. Tyler Ennis este cel mai important jucător al echipei.. Conducătorul de joc de  27 de ani a fost ales cu opțiunea 18 în draftul din NBA și a bifat peste 180 de meciuri la echipe precum Phoneix Suns, Toronto Raptors sau Los Angeles Lakers. Ennis a mai jucat în Europa la Fenerbahce și Turk Telekom.

Meciurile din sferturile de finală din Basketball Champions League vor debuta pe 5 aprilie. U-BT Cluj-Napoca va juca primul meci în BT Arena și nu va putea juca cu Unicaja Malaga, deoarece cele două au fost în aceași grupă. Cele patru echipe care se impun în meciurile din sferturile de finală se vor califica la Final Four-ul de la Bilbao, programat în perioda 6-8 mai.


În postura de capi de serie se mai află echipele Hapoel Holon, Baxi Manresa și Tenerife.
 

CITEȘTE ȘI:

CA-LI-FI-CA-RE! U-BT este în sferturile de finală în Basketball Champions League

Oostende – U-BT Cluj-Napoca, un meci cât o calificare pentru trupa lui Silvășan

abonare newsletter