Ştiri din Transilvania

Din sala de clasă, în grija medicilor. Dosar penal în cazul incidentului din Sibiu unde tavanul dintr-o sală de clasă s-a prăbușit peste elevi. FOTO

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind transportați la spital.

Tavanul s-a prăbușit în sala de clasă/ Foto: mesageruldesibiu.ro Tavanul s-a prăbușit în sala de clasă/ Foto: mesageruldesibiu.ro

 

 


Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind evaluaţi medical în prezent la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

 


„În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a explicat Elena Welter.

12 elevi se aflau în clasă în momentul producerii incidentului

Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii. Patru au fost răniţi uşor.


„La data de 7 februarie, în jurul orei 12,00, prin apel 112, IPJ Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că plafonul din rigips al unei clase din Şcoala Gimnazială cu clasele I - VIII Alămor ar fi căzut peste mai mulţi elevi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţişti şi echipaje medicale, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învăţau 12 elevi de clasele a V-a şi a VIII-a, clase comasate, efectuându-se cercetări pentru stabilirea numărului de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului. Patru elevi, două fete şi doi băieţi, au necesitat transport la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, prezentând traumatisme minore”, a mai precizat Elena Welter.

În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire.


„S-a hotărât ca aceste clase de la etajul 1 din corpul afectat să fie mutate, de mâine, în corpul de clădire alăturat”, a declarat pentru sursa citată anterior, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, profesorul inspector Constantin Dincă.

Potrivit acestuia, clădirea şcolii unde a căzut tavanul fals a fost construită în 1936, aici fiind montat tavan fals în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, susţine Dincă.


„În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 m pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei", a transmis Constantin Dincă.

Şcoala este administrată de Primăria Comunei Loamneş. La această şcoală învaţă atât în clădirea veche, cât şi în cealaltă, mai nouă, „82 de copii, de la grădiniţă la clasa a VIII-a”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă.

Primarul localităţii Loamneş, Maria Greavu, a declarat pentru Agerpres că nu ştie de ce s-a prăbuşit tavanul fals peste elevi şi că urmează să anunţe concluziile verificărilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patru elevi au fost răniți, după ce tavanul sălii de clasă a căzut peste ei. Minorii au ajuns la spital. FOTO

Tavanul unei bănci din Dej s-a prăbușit peste oameni! Două persoane au ajuns la spital - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter