Ştiri din Transilvania

„Omul Verde din Richiș”, festivalul care dezvoltă o întreagă comunitate – FOTO

Duminică, 14 iulie, este ultima zi în care se desfășoară cea de-a treia ediție a Festivalului „Omul Verde din Richiș”.

Până duminică, inclusiv, mai aveți timp să dați o fugă până la Richiș, un mic sătuc pitoresc, aparținător comunei Biertan | Foto: Mesagerul de Sibiu Până duminică, inclusiv, mai aveți timp să dați o fugă până la Richiș, un mic sătuc pitoresc, aparținător comunei Biertan | Foto: Mesagerul de Sibiu

 

 


Până duminică, inclusiv, mai aveți timp să dați o fugă până la Richiș, un mic sătuc pitoresc, aparținător comunei Biertan, unde zilele acestea se desfășoară cea de-a treia ediție a Festivalului „Omul Verde din Richiș”, scrie mesageruldesibiu.ro

 


Aici vă așteaptă producători locali, cavaleri și domnițe, dar și o atmosferă aparte, care vă imbie la relaxare alături de întreaga familie.

Cea de-a treia ediție a Festivalului „Omul Verde din Richiș” este în plină desfășurare, iar organizatorii au pregătit numeroase evenimente dedicate atât tinerilor, cât și familiilor cu copii, turiștilor și iubitorilor de drumeții, pasionaților de cultură și muzică, pasionaților de arta culinară tradițională, dar și pentru cei interesați de sesiuni de networking și relaționare antreprenorială. De la mese rotunde pe diferite teme, la spectacole cu muzică populară, spectacol de teatru-dans, vernisaje de pictură, concursuri gastronomice, proiecții de filme, concerte de muzică clasică, ateliere demonstrative și ateliere pentru cei mici, până la drumeții cu bicicleta sau vizite ghidate în biserica fortificată din Richiș, toate le puteți experimenta la Richiș.


Foto: Mesagerul de Sibiu

Deschiderea oficială a evenimentului organizat de Green Man Foundation, cu sprijinul Primăriei Comunei  Biertan și cofinanțat de Ministerul Culturii prin Programul „Dialog intercultural/ pluridisciplinar” și de Consiliul Județean  Sibiu, prin Agenda Culturală 2024 a avut loc vineri seara.

Festivalul a fost deschis cu o paradă a Paladinilor de „Terra Medies” din Mediaș și a domnițelor din cadrul Grupului de dansuri „Nosa”, care au defilat pe străzile satului pe acordurile Fanfarei „Transilvania”, însoțiți de turiști și localnici. Apoi, copiii de la Școala Gimnazială Biertan au prezentat Spectacolul de Dans și Teatru de stradă  „În căutarea Omului Verde”. Atmosfera a fost mai departe înreținută de Fanfara Transilvania.


Foto: Mesagerul de Sibiu

„Nu e ușor să organizezi un asemenea festival. Apar mereu tot soiul de provocări care trebuie depășite rapid și nu întotdeauna acest lucru este posibil. Organizatorii, domnul Francesco Tacconi și echipa sa, au depus mari eforturi pentru a desfășura acest eveniment cu un  program atât de divers, de la evenimente destinate copiilor, până la conferințe pentru promovarea Richișului și activități de diverstisment pentru publicul larg.

Avem un parteneriat puternic format între Primăria Biertan, Green Man Foundation, Școala Gimnazială din localitate și Biserica Evanghelică, prin care facem multe lucruri frumoase pentru Biertan, și unul dintre aceste lucruri este promovarea Omului Verde de la Richiș. Astfel, acest simbol al Omului Verde a ajuns să fie cunoscut nu doar pe plan local, ci chiar național și internațional. Și acest lucru se datorează domnului Francesco Tacconi și Greeen Man Foundation, care au dus Richișul peste tot în Europa”, a declarat, la deschiderea festivalului, Mircea Mihai Dragomir, Primarul comunei Biertan.


„Trebuie să mulțumim Ministerului Culturii, care ne sprijină în acest an și Consiliului Județean Sibiu, care, de asemenea, este alături de noi. Dar în primul rând trebuie să mulțumim Primăriei Biertan pentru susținerea constantă pe care a avut-o pentru acțiunile organizate de Green Man Foundation. Dumneavoastră ați înțeles că noi lucrăm pentru binele și progresul acestei comunități Richișene. Suntem la cea de-a treia ediție a Festivalului Omul Verde din Richiș. A fost o ediție pilot, a fost anul trecut cea de-a doua ediție, iar anul acesta ne-am gândit să organizăm un festival cu personalitate proprie.

Există multe festivaluri medievale în România, lucru pe care, personal, îl apreciez, dar la Richiș am construit in Festival al Omului Verde, care este un simbol al reînvierii. Omul Verde, care se regăsește în biserica fortificată medievală care veghează asupra comunității din Richiș de atâtea veacuri.

Dar nu numai Omul Verde este protagonistul acestui festival. Avem întreaga comunitate locală, copiii din Richiș, în primul rând. Și pentru aceasta trebuie să mulțumim Școlii Gimnaziale din Richiș și Asociației „Acasă la Hundorf”, o asociație care sprijină tinerii artiști care au venit la Richiș și au lucrat împreună cu copiii. Acești copii ne-au ajutat pe noi să comunicăm importanța Omului Verde din Richiș, importanța acestei biserici fortificate din Richiș, care trebuie privită ca un simbol ce leagă această comunitate”, a spus Francesco Tacconi, președintele Green Man Foundation, organizator al evenimentului.

Programul ultimelor două zile de festival:

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A început Festivalul „Omul Verde din Richiș”. Programul şi activităţile pentru cele patru zile ale evenimentului.

Redescoperiți istoria și tradițiile locale. Începe Festivalul „Omul Verde din Richiș”.

abonare newsletter