Ştiri din Transilvania

Copil de 6 ani, lovit de o mașină în Bistrița-Năsăud. A fost transportat la spital cu elicopterul SMURD.

Un copil de 6 ani a fost lovit în plin de o mașină, luni, pe Drumul Național 15A, în localitatea Văile Tecii din Bistrița-Năsăud.

Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital | Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI - Facebook Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital | Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI - Facebook

 

 


Un copil a fost lovit de o mașină condusă de un șofer de 71 de ani din Constanța, fapt ce i-a adus multiple leziuni și traumatisme. Din cauza gravitații situației, deși copilul era conștient, acesta a fost dus cu elicopterul pentru a primi tratamentul necesar. 

 


„Au fost mobilizate rapid cele mai apropiate resurse: un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean. Concomitent, a fost alertat elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș. Din fericire, echipajele de intervenție au găsit copilașul conștient, însă prezenţa multiple leziuni şi traumatisme rezultate în urma accidentului rutier. A fost stabilizat şi predat elicopterului care a aterizat în apropiere, pe baza coordonatelor GPS primite de la Dispeceratul Integrat Bistriţa - Năsăud. A fost transportat pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureş”, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Cum s-a produs accidentul?

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, la volanul maşinii care a accidentat minorul se afla un septuagenar din Constanţa.


„Astăzi, 22 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud au intervenit pentru efectuarea cercetărilor, ca urmare a unui accident rutier, produs pe Drumul Naţional 15A, în Viile Tecii. Din primele date, un bărbat de 71 de ani din Constanţa, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Teaca- Galaţii Bistriţei, a surprins şi accidentat un pieton, minor în vârstă de 6 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat IPJ.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru vătămare corporală din culpă.


Articol scris de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident între un tir şi un autoturism pe strada Fagului din Cluj-Napoca. O femeie a fost transportată la spital.

ACCIDENT grav între Moldovenești și Mihai Viteazu. Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața și alte trei persoane, transportate la spital. FOTO

abonare newsletter