Ştiri din Transilvania

Bolid frânat brutal! De la 213 km/h la pieton în 120 de zile.

Un timişorean s-a ales cu permisul suspendat şi o amendă de 2.500 de lei, după ce a fost prins cu o viteză amețitoare pe un drum naţional din Sibiu.

Vitezoman prins cu 213 km/h pe un drum național din Sibiu. Șoferul a fost amendat și a rămas pieton.|Foto: Poliția Sibiu Vitezoman prins cu 213 km/h pe un drum național din Sibiu. Șoferul a fost amendat și a rămas pieton.|Foto: Poliția Sibiu

 

 


Vitezomanul a fost depistat în afara localităţii Cristian, pe DN1, cu viteza de 213 kilometri pe oră, potrivit MesageruldeSibiu.ro

Dublul vitezei legale

213 km/h este viteza cu care a fost depistat un șofer de 31 de ani din Timiș. Aparatul radar l-a „fotografiat” pe șofer pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 100 km/h (pe DN1 km 323+250m, în afara localității Cristian, pe sensul de mers Sibiu-Sebeș).


CITEȘTE ȘI: 
Șofer român, amendat cu 52.000 de euro în Germania după ce a încălcat limita de siguranță de mai multe ori.

Poliţiştii au constatat că șoferul nu avea nici documentele asupra sa. Astfel, acesta a fost amendat şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o periodă de 4 luni. 

„Sancţiunea: 2.475 lei (viteza si lipsa documente) şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 120 zile, din momentul depistării in trafic”, potrivit Poliției, arată MesageruldeSibiu.ro


Viteza şi indisciplina în trafic sunt principalele cauze care produc 40% dintre accidentele rutiere în România, potrivit reprezentanților CNAIR. 

Peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere tragice produse pe drumurile din România, înclusiv din cauza vitezei excesive, situație în care țara noastră se menține pe primele locuri într-un top negativ la nivel european în privința numărului de decese în accidente rutiere.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedii pe șoselele din România. Peste 1.540 de morți și circa 3.550 de persoane rănite în accidente rutiere, anul trecut.

abonare newsletter