Ştiri din Transilvania

O companie din Dej se extinde după o investiţie de 16 milioane de euro care va crea 600 de noi locuri de muncă

Compania Trelleborg Automotive Dej, societate care îşi desfăşoară activitatea în Parcul industrial „ARC” din municipiul Dej, va angaja până la finalul anului 600 de persoane după ce îşi va extinde investiţia din această locaţie. Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a obţinut de la Guvernul României un ajutor de stat în valoare de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea acestei extinderi.

Compania Trelleborg Automotive a solicitat sprijinul administraţiei judeţene pentru a putea să obţină din partea Guvernului României suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea investiţiei privind „Extinderea capacităţilor de producţie ale unităţii economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibraţie pentru autovehicule”.

 Astfel, prin implementarea acestui proiect, va fi construită o hală de producţie şi vor fi achiziţionate echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de euro.


„Este o investiţie în dezvoltare în judeţul Cluj într-un parc industrial privat, cel de la Dej, asta nu înseamnă că Consiliul Judeţean nu are interes şi nu sprijină deschiderea de noi locuri de muncă. De fapt, dânşii, care au apelat la Consiliul Judeţean, au avut susţinere de la Guvern pentru obţinerea unui ajutor de stat de 5,4 milioane de euro. Investiţia este importantă, deschide 284 de noi locuri de muncă într-o zonă care din punctul nostru de vedere este defavorizată cum este Dejul şi de aceea spun că este un lucru important ca în acea zonă să se extindă această firmă. Sprijinul din partea Consiliului Judeţean s-a concretizat prin acest ajutor de stat. Ne-am întâlnit cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, la începutul toamnei 2013, iar în trei luni de zile dosarul pentru obţinerea ajutorului de stat a fost concretizat iar zilele trecute s-a obţinut aprobarea pentru ca dânşii să poată începe investiţia în primăvara această şi s-o finalizeze la sfârşitul anului”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Ştefan Pap, manager departament achiziţii Trelleborg, a declarat, marţi, că prin acest ajutor de stat se vor crea 600 de noi locuri de muncă, actualmente compania având 300 de angajaţi.


„Compania noastră produce produse destinate absorbţiei şocurilor şi a vibraţiilor. Actualmente, producem componente destinate producţiei auto şi pe viitor se vor produce aceleaşi componente doar că se va dezvolta, se va mări această capacitate de producţie. Ajutorul de stat ne va permite crearea de noi locuri de muncă, 284 de noi locuri de muncă, urmând ca la finalizarea acestui proiect să ajungem la 600 de persoane angajate. Investiţia totală este de 16 milioane de euro şi reprezintă o oportunitate de a dezvolta noi proiecte, de a ne creşte cifra de afaceri şi de a deveni parteneri strategici pentru partenerii noştri, printre care se numără Dacia, Ford, BMW, Volkswagen, Peugeot, Volvo. Din fabrica noastră de la Dej noi livrăm produse atât la Piteşti, cât şi la Craiova, cât şi la nivel global. Cifra finală de afaceri anuală o estimăm la 120 de milioane de euro. Sistemele acestea de antivibraţie reprezintă bucşi, amortizoare, suport de motor, produse exclusiv destinate absorbţiei şocurilor şi a vibraţiilor în diferite locaţii ale unui autovehicul”, a declarat Pap.

Potrivit lui Pap, la finalizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 de milioane de euro, cât numără în prezent, la peste 100 de milioane de euro anual.


Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial în producţia de piese antivibraţie pentru autovehicule, cu o cotă de piaţă de 13%. Pe piaţa din România este principalul furnizor pentru producătorul Dacia-Renault. La Dej compania se află din 2006.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter