Ştiri din Transilvania

Ardelean inovativ. Practică taximetria cu o Tesla, tariful fixat a rămas același!

Un bărbat de 38 de ani din Târgu Mureș și-a cumpărat o Tesla, la prețul de 40.000 de euro, pentru a face taximetrie.

Ardelean inovativ. Practică taximetria cu o Tesla, tariful fixat a rămas același!, sursă foto: captură video MediaFax Ardelean inovativ. Practică taximetria cu o Tesla, tariful fixat a rămas același!, sursă foto: captură video MediaFax

Ovidiu Sima este taximetrist de peste 10 ani.

„E cel mai bun loc de muncă. Îmi place să conduc, să interacţionez cu oamenii. Oamenii spun ceva de genul: «wow, Tesla! În viaţa mea nu am urcat într-o Tesla» sau «bravo!». Maşina lucrează în regim normal ca orice maşină de taxi, are un tarif normal”, a declarat Ovidiu Sima.


Având în vedere consumul mașinii, acesta speră să-şi recupereze investiţia în maximum doi ani.

„Autonomia maşinii este undeva la 400 de km. O maşină normală consumă undeva la 30-35 de lei la suta de km, o maşină electrică undeva la 10 lei vara și 12 lei iarna suta de km, iar consumul maxim constituie 15 lei la 100 km”, a mai spus Sima.


Nu dorește să polueze, vrea un transport mai ecologic.

„Nu mai poluăm, vreau un aer mai curat, Este mașina la care am visat, nu voiam să am o mașină pentru taxi și o Tesla pentru acasă, îmi oferă tot confortul pe care consider că îl merit, ajung acasă odihnit, costuri reduse de întreținere, cost redus de deplasare, mă încântă foarte mult ideea de a umple rezervorul acasă. Am și câteva panouri fotovoltaice, deci o parte din curent vine de la soare direct în acumulatorul mașinii”, a mai spus taximetristul.


Ovidiu dorește să ofere confort și siguranță maximă familiei, dar și pasagerilor. În ceea ce privește trecerea mai multor colegi pe mașini electrice, Ovidiu Sima consideră că rămâne la alegerea fiecăruia: „Eu nu vreau sa conving pe nimeni, doar că ar trebui să ne îndeplinim visele în viață”.

Își încarcă mașina acasă

Tariful fixat este cel pe care îl au și colegii, dar Ovidiu are și un tarif special.


„Tariful este cel practicat de toți colegii – 2,44 lei tarif de zi și 2,89 lei tarif de noapte. Mai există un tarif special de 3,5 lei pentru clienții care solicită mașina atât prin dispeceratul companiei, cât și telefonic”, a spus Sima.

Luând în vedere lipsa stațiilor specializate pentru mașini electrice în țară, Ovidiu își încarcă mașina acasă, dar speră să se dezvolte infrastructura în ceea ce privește stațiile pentru mașini electrice.


„În cea mai mare parte încarc acasă, dar exista două puncte în Târgu Mureș iar pe viitor va fi pornit și al treilea punct de încărcare. La unul din cele două beneficiezi de o încărcare gratuită pe timpul zilei. La stațiile publice rapide durează o oră și 45 minute, iar acasă aproximativ 7 ore de la 0% la 90%”, a conchis taximetristul, care susține că mașinile electrice reprezintă viitorul.

articol scris de Adrian Bota

abonare newsletter