Ştiri din Transilvania

Cele mai populare METODE DE TORTURĂ din România Medievală

Epoca Medievală a fost considerată una dintre cele mai violente perioade ale istoriei, iar metodele de tortură erau pline de bestialitate și erau considerate de oamenii din acea perioadă un mijloc de distracție.

 

 


Oamenii mergeau la execuții și torturi  precum mergem în zilele noastre la teatru sau cinematograf. Pe lângă modalitatea de distracție a populației, tortura a fost considerată o modalitate legitimă de a extrage confesiuni. Unele metode au fost considerabil mai dure decât altele.

Tortura a fost considerată esenţială în acea perioadă, deoarece se mergea pe principiul mai bine ar fi ca o sută de oameni nevinovaţi să moară decât un eretic să fie liber.


Mai jos vă prezentăm o listă cu metodele de tortură ale epocii.

1. Taurul Sicilian

Este o metodă de tortură apărută în Grecia care a prins repede popularitate în Transilvania și nu doar. Era folosit atât ca instrument de tortură cât și metodă de execuție.


Această metodă consta într-un taur făcut din metal cu o ușă de mici dimensiuni pe partea laterală. Condamnații erau băgați în interiorul taurului, în timp ce focul mocnea. Metalul se încingea, iar persoana dinăuntru era arsă de vie.

 

2 Măgarul spaniol

În perioada Evului Mediu spaniolii erau mult mai încântați de aceste spectacol decât românii, iar această metodă de tortură scoate în evidență plăcerea lor. Condamnatul era plasat în poziție călare pe un suport în forma unei prisme orientată cu partea ascuțită în sus. După ce victima era așezată pe prismă, îi erau legate de picioare greutăți, tortura fiind una lentă și dureroasă.


 

3. Patul de tortură

Patul de tortură era foarte popular în Evul Mediu. Era prevăzut cu o serie de tamburi și scripeti, care întindeau sforile legate de mâinile și de picioarele victimei.

Pe măsură ce sforile erau strânse tot mai mult, articulațiile cedau rând pe rând dacă condamnatul nu furniza informațiile cerute de călăi.


 

4. Tragerea pe roată

Această metodă a fost considerată printre cele mai înfiorătoare torturi medievale din centrul și nordul Europei.

Condamnații la moarte erau fixați pe sol cu membrele larg desfăcute și întinse. Dupa sub fiecare încheietură a mâinilor și a picioarelor erau trecute bucăți de lemn. Călăul era cel care zdrobea încheieturile mâinilor presându-le cu o imensă roată de lemn. După ce membrele au fost zdrobite în totalitate, victima era legată în jurul roții și lăsată să moară de sete, foame și durere.

 

5. Schinjuirea dimineața pe stomacul gol

În cetățile mari erau respectate anumite reguli înainte ca cineva să fie executat. Condamnații erau schinjuiți dimineața pe stomacul gol, în reprize zilnice de maxim 15 minute.

Nu erau torturați copiii sub 14 ani sau bătrânii de peste 60 de ani, surdo-muții, nebunii, schilozii și femeile gravide. Dacă călăul încălca una din aceste reguli ajungea să fie dat afară din slujbă sau chiar el însuși torturat, în funcție de gravitatea abaterii sale.


CITEȘTE ȘI

Figuri sângeroase din istoria Transilvaniei. Metodele lor de tortură erau printre cele mai INUMANE

Ultimele Stiri
abonare newsletter