Ştiri din Transilvania

Cod portocaliu de VISCOL și NINSORI, în zona montană a Clujului

Meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în vestul și sud-vestul județului Cluj.

Sunt anunțate ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1.500 de metri

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod portocaliu de vreme rea, valabilă până în 1 decembrie, ora 11. Sunt anunțate ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1.500 de metri în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.


 

În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.


De asemenea, până la ora 20, sunt așteptate intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ. 

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare. 


La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. 

O atenționare cod galben este în vigoare până la ora 16, fiind vizate intensificări ale vântului și ninsori. În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea.


În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie se vor actualiza prezentele mesaje.

CITEȘTE ȘI:

Vremea de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Sunt așteptate primele ninsorii în cursul săptămânii

Ultimele Stiri
abonare newsletter