Clujul este un oraș încărcat de istorie, iar în oraș există numeroase clădiri care impresionează prin arhitectură. Puțini știu că Biserica Romano-Catolică din centrul Clujului este construită pe terenul unui fost cimitir.
Ceremonia de sfințire a altarului și Bisericii Sf. Mihail a fost un moment cu o mare încărcătură religioasă și emoțională.
Un preot catolic a vizionat un spectacol la Teatrul Maghiar din Cluj, după care i-a scris un mesaj regizorului, în care îl acuza de satanism.
O petiție semnată de aproape 5.000 de români cere ca Pontiful Roman să nu calce pe meleaguri românești. Blasfemie, erezie, demonizare, blestem și urâciune sunt doar câteva dintre cuvintele halucinante aruncate în amalgamul de gânduri desprinse din cele mai urâte vise.
Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia are obiecţiuni cu privire la modul în care rectorul Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj Napoca, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, a tradus testamentul episcopului Batthyany Ignac, act prin care acesta a donat Provinciei Transilvania şi Bisericii Biblioteca şi Institutul astronomic Batthyaneum
Trecem zi de zi pe lângă clădiri încărcate cu sute de ani de istorie. „Clădirile în oglindă” – cum li se mai spune – din Piaţa Unirii scot la iveală puterea şi influenţa pe care o avea şi o are în continuare biserica în societate.
Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică şi Biserica Greco-Catolică s-au declarat împotriva proiectului Roşia Montană, potrivit reprezentanţilor acestora audiaţi, vineri, la Comisia privind Roşia Montană.