Un dulap din anul 1622, singura piesă de acest fel din colecțiile publice din România, atribuit Renașterii Transilvane - un stil unic în Europa, i-a uimit pe chinezii care au vizitat expoziția "Comorile României în China", organizată anul trecut sub patronajul Muzeului Național de Istorie al României.
Guvernul a primit pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa, un proiect datând din perioada lui Nicolae Ceauşescu, oferte doar de la companii chineze, după ce termenul de depunre a documentelor de înscriere a fost amânat de mai multe ori, cu argumentul numărului mare de investitori interesaţi.
Primarul Emil Boc a fost recent într-o vizită oficială în China, în orașul Ningbo, după ce într-o ședință de Consiliu Local din luna mai a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care cele două orașe au semnat un acord.
Chinezii sunt interesaţi de modernizarea şi extinderea termocentralei Rovinari, dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă, privatizarea Oltchim, realizarea tronsonului de autostradă Craiova - Piteşti şi constructia căii ferate de mare viteză Bucureşti - Constanţa, potrivit Ministerului Economiei.
Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat luni, cu autorităţile de la Beijing, un memorandum prin care chinezii ar putea realiza o linia ferată ce va străbate România de la vest la sud-est și pe care trenurile ar putea circula cu o viteză de pese 200 km/h.