În decurs de opt ani, în municipiul Cluj-Napoca au fost refațadizate peste 820 de clădiri. „Este suficient să mergi pe străzile orașului, ca să vezi cum s-a schimbat imaginea Clujului”, spune viceprimarul Dan Tarcea.
De la începutul programului de reabilitare a clădirilor publice, în Cluj-Napoca au fost refațadizate și reparate peste 800 de imbile. Anul trecut zeci de clădiri au fost reabilitate în municipiu.
Clujenii care sunt proprietarii unor terenuri lăsate în paragină vor plăti de anul viitor impozit cu până la 500% mai mare. Primăria continuă și politica de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite.
După ce Primăria a publicat lista clădirilor care urmează a fi impozitate cu 500% de anul viitor, autoritățile anunță extinderea programului menit să încurajeze restaurarea fațadelor.
Primarul Emil Boc continuă “războiul” cu cei care locuiesc în centrul Clujului în clădiri care stau să se prăbuşească. Anul viitor, şi proprietarii bisericilor şi ai Poştei de pe Ferdinand vor plăti impozit majorat cu 500% pentru clădirile degradate. Lista Primăriei e însă mult mai lungă. Campioni la clădiri “ruine” sunt însă cei care locuiesc pe strada Horea.
La începutul lui 2017, sute de proprietari din centrul Clujului au plătit impozitul majorat cu 500% pentru clădirile degradate. Primăria va continua această politică şi anul viitor.
Două incidente au avut loc marţi în centrul Clujului la interval de câte ore din cauza degradărilor unor imobile. Primăria se laudă că a aplicat sancțiuni de 8.000 de lei pentru neîntreținerea acestor clădiri.