Consiliul Județean Cluj a aprobat achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a județului în procesul privind recuperarea unui prejudiciu de 17,7 milioane de lei de la firma Atzwanger, privind lucrările de la CMID.
Firmele de construcții de drumuri și autostrăzi cer Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) plăți suplimentare de aproape 600 milioane euro.
Consiliul Județean plătește servicii juridice pentru reprezentarea judeţului Cluj în fața Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț Paris în scandalul Centrului de Deșeuri.
După mai multe ultimatumuri şi acuzaţii, negocierile dintre Consiliul Judeţean Cluj şi constructorul Centrului de Deşeuri, societatea Atzwanger, au eşuat. În aceste condiţii, conducerea Consiliului Judeţean spune că este posibilă organizarea unei noi licitaţii şi recunoaşte ca restul lucrărilor să nu mai fie făcute din bani de la Uniunea Europeană ci din bugetul instituţiei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a semnat, marţi, înştiinţarea de nemulţumire prin care a contestat în mod oficial soluţia pronunţată de Comisia de Adjudecare a Disputelor în litigiul pe care Consiliul Judeţean Cluj îl are, în calitate de beneficiar, cu asocierea condusă de societatea Atzwanger, în ceea ce priveşte continuarea lucrărlor la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) în judeţul Cluj.
Comisia de Adjudecare a Disputelor, care are rol de mediator în disputa dintre Consiliul Judeţean Cluj şi fostul constructor al Centrului de Deşeuri, firma Atzwanger S.P.A., consideră că decizia CJ Cluj de reziliere a contractului cu antreprenorul general s-a făcut în mod abuziv şi este nelegală. Mai mult, această comisie spune că Beneficiarul, în speţă Consiliul Judeţean Cluj, trebuie să reia contractul cu constructorul Centrului de Deşeuri.