Anul acesta, companiile au comandat din ce în ce mai des etichete antifurt, dar și ambalaje inovative și prietenoase cu mediul.
Profesorul Călin Hințea (FSPAC, UBB) explică strategia prin care Clujul încearcă să oprească „exodul-creierelor”, adică pierderea oamenilor și a resurselor de „inteligență”.
Ce este „exodul creierelor”? Expuse concurenței pieței libere, țările est-europene au rămas în urmă, cu avantaje competitive reduse și perspective slabe pentru viitor. Tinerii și-au căutat viitorul în alte părți și au lăsat aceste regiuni cu o populație îmbătrânită și cu și mai puține oportunități. Un oraș a gândit o strategie pentru a opri exodul-creierelor – Cluj-Napoca.
Agenția Oxygen înființează un departament de sustenabilitate axat pe servicii de comunicare și consultanță strategică.
Stocul modern de spaţii industriale în România a ajuns la aproximativ 6 milioane de metri pătraţi în primul semestru, judeţele Cluj şi Timiş având cea mai mare rată de preînchiriere, conform unui raport.
O companie care nu e preocupată de sustenabilitate e o companie fără viitor, e de părere Vlad Ciuburciu, Director General Vascar, unul dintre principalii producători de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh din România.
Strategia verde, sustenabilă a municipiului Cluj-Napoca și a Zonei Metropolitane a fost dezbătută de specialiști în cadrul unui webinar.
Un studiu privind indicii de dezvoltarea durabilă, realizat de o echipă de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai, situează județul Cluj în topul clasamentului.