Mari consumatori de filme, clujenii s-au lăsat cuceriți de arta cinematografiei încă din anul 1896, când au fost organizate primele proiecții în orașul din inima Transilvaniei. Iar acum, la mai bine de un secol distanță, Clujul intră în compania selectă a marilor orașe ale lumii care dețin un muzeu al cinematografiei!
Pentru prima dată în istoria Festivalului Internațional de Film Transilvania, genul documentar va avea o competiție dedicată.
Noua cinematografie israeliană va fi în centrul atenției la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. În program se regăsesc filme și documentare puternice, un serial fascinant, dar și întâlniri cu regizori.
Am greșit. Ne cerem scuze. Și le promitem cititorilor că vom învăța din această greșeală.
Filme provocatoare, aflate în clasamentele criticilor din lumea întreagă și premiate în marile festivaluri intră în selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).
Filme româneşti precum lungmetrajele „Domestic” de Adrian Sitaru şi „Legături bolnăvicioase” de Tudor Giurgiu vor fi disponibile gratuit pe platforma online Cinepub, începând de joi, informează un comunicat al iniţiatorilor acestui proiect transmis Agerpres. Proiectul Cinepub este realizat de GAV, printr-un parteneriat cu Google România.
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au inaugurat azi, 27 octombrie 2014, o nouă etapă a programului de educaţie cinematografică – EducaTIFF, Săptămâna Filmului pentru Elevi, la care directorii de şcoli şi cadrele didactice au reacţionat cel mai bine, din toate etapele EducaTIFF de până acum.
Peliculele "CaveDigger", produsă de Karofilms, şi "Facing Fear", produsă de Jason Cohen Prods, se numără printre cele opt scurtmetraje documentare care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar, informează presa străină.