Bolnavii diagnosticați cu epilepsie își găsesc tot mai greu medicamentele necesare. Medicația aferentă acestei afecțiuni lipsește din farmacii, iar pacienții sunt nevoiți să le găsească pe cont propriu prin țările din regiune.
Un băiețel în vârstă de numai 5 ani are nevoie urgentă de ajutor după ce a fost diagnosticat la 5 luni cu epilesie și retard psihio-motor sever. Micuțul nu a zis niciodată cuvântul „mama”.
Neurologia este matematica medicinei, asta crede un medic din Cluj. Îl cheamă Bogdan Florea. Și-a dedicat viaţa tratării epilepsiei şi scoaterii acestei afecţiuni de sub stigmatul ruşinii.
În 11 iunie a avut loc la Târgu Mureș competiția de înot Swimathon, organizată cu scopul final de strângere de fonduri pentru cauze caritabile. Echipele participante la Swimathon Mureș 2017 au înotat pentru proiectul Telemedicină în Epilepsie, fondat de Asociația Lions Club Transilvania. Unul dintre participanţii la Swimathon a fost chiar inițiatorul proiectului, neurologul Bogdan Florea.
Zilele trecute, mai exact în 11 iunie a avut loc la Târgu Mureș competiția de înot Swimathon, organizată de Fundația Comunitară Mureș, cu scopul final de strângere de fonduri pentru cauze caritabile.
Anul trecut, la Cluj-Napoca a fost inaugurată rețeaua de Telemedicină în Epilepsie din România, proiect inițiat de medicul neurolog clujean Bogdan Florea.
Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.
Pacienții care suferă de epilepsie au de acum șanse mai mari de îmbunătățire a calității vieții prin diagnosticare completă, interpretare rapidă a rezultatelor și confirmare din partea mai multor specialiști din țară și străinătate.