Costul vieţii şi situaţia economică au fost principalele subiecte care i-au motivat pe români să voteze le alegerile europene din luna iunie, potrivit unui Eurobarometru al Parlamentului European.
Ultimul sondaj Eurobarometru realizat de Parlamentul European înainte de alegerile din iunie arată conștientizarea și preocuparea cetățenilor față de contextul geopolitic actual.
Jumătate dintre români consideră că situaţia economică actuală din regiunea lor este mai degrabă bună, în timp ce 13% sunt de părere că este foarte proastă, conform unui Eurobarometru al CE.
Aproape două treimi (65%) dintre europeni consideră că apartenența la UE este un lucru bun, relevă cel mai recent sondaj Eurobarometru. Acesta este cel mai bun rezultat din 2007, când a fost de 58%.
Românii au un grad de satisfacție în ceea ce privește călătoria cu trenul peste media Uniunii Europene.
16.000 de euro de la bugetul local pentru a intra în clubul oraşelor europene. Primăria se laudă că a reuşit să implementeze standardele europene în Cluj-Napoca, dar Comisia Europeană arată care sunt punctele slabe ale oraşului şi de ce aici calitatea vieţii nu va semăna niciodată cu cea a marilor metropole europene şi din lume.
Datele Eurobarometrului Comisiei Europene arată că 35 % dintre români au în prezent încredere în justiţie şi sistemul judiciar, cu 13 procente mai puţin faţă de anul 2015, scăderea fiind cea mai mare înregistrată de o instituţie europeană într-un timp atât de scurt.
Doar o treime (31%) dintre români au încredere în Guvern, în timp ce pentru Parlament nivelul de încredere este mai mic, de doar 25%, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat în luna mai şi dat publicităţii marţi. În schimb, românii au ceva mai multă încredere în Uniunea Europeană decât media înregistrată în celelalte state membre.