Problema evacurărilor a sute de familii de romi din oraș și mutarea lor la groapa de gunoi a Clujului apare în raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului, care menționează că „discriminarea împotriva romilor a continuat să fie o problemă”.
O expoziție intitulată „Unde au dispărut copiii de pe canapea?”, care documentează evacuarea a 350 de persoane de pe strada Coastei din 2010, este deschisă până la finalul acestei luni în holul Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj.
Mâine se împlinesc 11 ani de la evacuarea a 350 de persoane de etnie romă de pe strada Coastei și mutarea forțată la Pata Rât.
Demos, partidul politic de stânga care militează împotriva politicilor economice care au contribuit la subdezvoltare, inegalități sociale și divizarea societății românești, își lansează, joi, la Cluj-Napoca, candidații pentru euroalegeri.
Peste 20 de lideri religioşi reprezentând cultele din Marea Britanie îi cer primarului municipiului Cluj-Napoca, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul Daily Telegraph, să îşi schimbe politica faţă de romi, după ce aceştia au fost alungaţi din oraş în 2010 şi mutaţi lângă o groapă de gunoi.
Primăria Cluj-Napoca va contesta decizia Tribunalului Cluj prin care autorităţile locale trebuie să le plătească despăgubiri de 2.000 euro romilor care au fost mutaţi la Pata Rât acum trei ani din barăcile improvizate pe strada Coastei.