Violenţa fizică sub orice formă din şcoli se va sancţiona, iar exmatricularea elevilor se poate face doar în situaţii foarte grave, cu drept de reînscriere în anul şcolar următor, în aceeaşi unitate de învăţământ.
Parlamentarii au votat vineri, în comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, pentru introducerea unui amendament în proiectele legilor Educației prin care elevii să poată fi exmatriculaţi în situaţii grave.
Reintroducerea exmatriculării, detenție școlară, nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau la BAC sau amenzi pentru părinți, sunt doar o parte din propunerilor profesorilor în cadrul dezbaterilor pe proiectul Legii Învățământului Preuniversitar.
Exmatricularea elevilor din învățământul obligatoriu este interzisă în proiectul Legii Educației, a ministrului Educației Ligia Deca, în varianta care a fost prezentată în ședința de Guvern din data de 9 martie 2023.
Elevii nu mai pot fi exmatriculați, anunță Ministerul Educației. Regula intră în vigoare din 1 septembrie 2022. Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar va fi publicat în Monitorul Oficial.
Elena Udrea a precizat joi că nu a terminat cursurile de master în Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială pe care le urma la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, deoarece nu a avut timpul necesar şi nici starea de spirit pentru a studia temeinic teologia în această perioadă.
Conducerea Liceului Teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca a finalizat cercetările referitoare la abaterile disciplinare ale unor elevi din şcoală care au creat o pagină de Facebook, cu circuit închis, și au început să-i bârfească și să-i jignească în voie pe dascăli.
Anchetă de proporții la un liceu de elită din Cluj-Napoca, după ce elevii au creat o pagină de Facebook, cu circuit închis, și au început să-i bârfească și să-i jignească în voie pe dascăli.