Scena politică românească a fost marcată anul acesta, de câteva momente cheie, care au „zgâlțâit” puțin coaliția de guvernare. Cu toate acestea, colaborarea dintre cele două mari partide aflate la putere nu s-a rupt.
Consiliul Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 1000 de delegaţi, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL şi fostului PDL, dar şi pentru a adopta linia politică pe care o vor urma liberalii în acest an, în special în Parlament.
Președintele de onoare al PNL dă semnalul pasului înapoi în privința fuziunii cu PDL.
Fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat sâmbătă că deşi nu mai deţine nicio funcţie importantă în partid, el nu ar renunţa la numele formaţiunii deoarece PDL are un blazon de apărat.
Deputatul PNL Radu Zlati, candidat la funcţia de vicepreşedinte al partidului din partea filialei Cluj, susţine desemnarea lui Crin Antonescu pentru poziţia de candidat la prezidenţiale, alegerea lui Klaus Iohannis în poziţia de preşedinte al PNL, precum şi afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL.
PNL şi PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, au anunţat, luni, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că va continua discuţiile cu preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că PMP este deschis pentru fuziunea între cele două partide şi că fostul premier ar putea fi un candidat foarte bun pentru prezidenţiale.
Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă, la Brașov, că se dorește realizarea cât mai repede a unei fuziuni cu Forța Civică, pentru ca ''dreapta în România să fie din ce în ce mai puternică''.