În timp ce măsurile fiscale promovate de Guvern lovesc direct în IMM-uri, prin impozite de 1% și 3% pe cifra de afaceri, Agenția Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii își fidelizează angajații cu smartphone-uri de zeci de mii de lei.
Măsurile propuse de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar ar putea favoriza un exod al angajaților din sectorul IT, avertizează viceprimarul Clujului Dan Tarcea.
În România, peste 207.000 de microîntreprinderi au venituri de peste 300.000 de lei și ar putea fi afectate de plata unui impozit de 3% din venituri.
Chef Adrian Hădean este nemulțumit de noile măsuri fiscale pregătite de Guvernul României și spune că împrumuturile luate în ultima perioadă sunt acum achitate prin mărirea taxelor.
După revoluţia fiscală anunţată de premierul Tudose, bugetul Clujului va pierde 30 de milioane de euro, adică o treime din bugetul de investiții, susține primarul Emil Boc. În aceste condiţii se pune problema dacă Primăria Cluj-Napoca va creşte în 2018 taxele şi impozitele locale?
Opoziţia patronatelor şi a sindicatelor nu a înduplecat guvernul să renunţe sau să amâne modificările ample din Codul fiscal care vor schimba complet de la 1 ianuarie 2018 tabloul fiscal şi de muncă în România.
"Cota unică de 1% aplicată cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub 1 milion euro poate aduce o reducere a impozitelor plătite de aceste companii de aproximativ 631 milioane lei", explică Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România și lector la Institutul Bancar Român.
Ședințele în care tranzacțiile pe raportul euro/leu se realizau într-un culoar de 0,5 – 1 ban, au devenit tot mai rare în ultima perioadă, în condițiile în care piața a fost mișcată, mai ales, de crizele politice (guvernamentale) locale sau încercările de modificare a mediului fiscal local.