Guvernul va adopta miercuri o Ordonanţă de Urgenţă cu modificări importante în legislaţia penală. Potrivit unor surse, vor fi graţiate o serie de pedepse şi dezincriminate fapte (amnistie mascată).
Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, miercuri dimineaţă, comentând votul dat în urmă cu o zi în Camera Deputaţilor, care a respins cererea de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că ”legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”.
O întrebare stăruie în mintea românilor, chiar a celor mai puțin știutori sau interesați de subiect: ce ar trebui să facă Victor Ponta acum. De fapt, aceasta este întrebarea tuturor, pornind de la premierul însuși, a liderilor din PSD, a consultanților politici, a jurnaliștilor și analiștilor scenei politice, a specialiștilor de toate felurile, de la justiție până la imagine, a lumii întregi...
Ambasada SUA la Bucureşti spune că ”orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.
Când era corect arhitectul-şef Claudiu Salanţă, atunci când întârzia eliberarea unei autorizaţii de construire pentru Aeroport, deşi exista certificat de urbanism, sau atunci când îşi elibera singur avizele pentru lucrări la drumuri în regim de urgenţă, înainte să aibă documentaţiile?
În dosarul de corupţie al fostului preşedinte de Consiliu Judeţean, Horea Uioreanu, procurorii anticorupţie i-au interceptat pe Sanda Oltean şi Claudiu Salanţă în timp ce vorbeau despre mai multe nereguli şi ilegalităţi care se desfăşurau sub ochii lor fără ca niciunul să ia atitudine. Un dialog dintre Claudiu Salanță și Sanda Oltean, eliminat (intenționat?) din transcrierea de la dosar lasă să se înțeleagă că arhitectul șef știa din aprilie anul trecut de concursul fraudat de fosta sa colegă.
Consilierul judeţean Ioan Petran, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj pentru luare de mită în procesul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a făcut, săptămâna trecută, unele declaraţii surprinzătoare după audierea Marianei Raţiu, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii la Tribunalul Cluj.
Un nou termen în procesul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, are loc luni dimineaţa la Tribunalul Cluj. Lovitură de teatru, însă. Judecătoarea Alina Ţopan a decis ca martorii să fie audiaţi în şedinţă secretă. Astăzi, urmează să dea declaraţii în calitate de martor Mariana Raţiu, Claudiu Salanţă şi Alexandru Creţu. La termenul de săptămâna trecută principalul martor al acuzării, Răzvan Pop, a fost audiat, de asemenea, în şedinţă secretă după ce el însuşi a cerut acest lucru.