Problemele de la șantierul din Florești, zona străzii Cetății, au fost rezolvate în mare parte. Primarul Bogdan Pivariu monitorizează situația și spune că muncitorii au acordat o „atenție mai mare” ca lucrările să fie conforme.
Constructorii unei porțiuni a malului Someșului vor trebui să refacă, pe propria cheltuială, o alee neconformă, a arătat viceprimarul Dan Tarcea.
Valoarea contractului pentru finalizarea Centrului de Deşeuri va creşte cu 4,5 milioane de euro pentru presupuse cheltuieli cu alunecările de teren.
În urmă cu câteva săptămâni, Monitorul de Cluj scria că forul judeţean a început să dea banii înapoi către Uniunea Europeană după dezastrul de la Centrul de Deșeuri.
Consiliul Județean Cluj trebuie să plătească 100.000 de euro firmei Tahal Consulting Engineers (n. red. firma care se ocupa de supervizarea lucrărilor la Centrul de Deșeuri) în urma unei decizii a Curții de Apel.
Consiliul Județean Cluj trebuie să returneze 51,5 milioane de lei (11,5 milioane de euro) reprezentând cheltuieli neeligibile la proiectul Centrului de Deșeuri, după 6 ani de “lucrări malefice” şi bani publici sifonaţi pe construcţii imaginare.
Oficial, construirea Centrului de Deşeuri merge mai departe în ciuda faptului că valoarea acestuia a crescut cu peste 22 milioane de euro şi judeţul trebuie să returneze 15,5 milioane de euro cheltuieli neeligibile plus lucrări executate neconforme. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe şi vicepreşedintele instituţiei Vakar Istvan au dat bir cu fugiţii taman de la această şedinţă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, şi vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, s-au deplasat pe teren pentru a inspecta starea lucrărilor de modernizare a drumului turistic Răchiţele – Ic Ponor.