Șeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, susține că jumătate dintre mașinile ridicate în 2019 sunt ale celor veniți din alte județe și stabiliți la Cluj.
Direcția Generală a Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și-a prezentat, marți, bilanțul activității pe anul 2018, în cadrul unui eveniment desfășurat la Cinema Dacia, din Mănăștur.
Polițiștii locali au dat amenzi de peste 8.700 de lei după o acțiune în zona străzilor Calea Florești, Mehedinți, Bucegi, Izlazului, zona Complexului Big și a Piețelor Agroalimentare Flora și Ion Meșter.
Mașinile parcate neregulamentar pe drumurile publice vor putea să fie ridicate din nou, a hotărât Guvernul la sfârşitul anului trecut. Decizia a venit în condițiile în care această măsură nu mai poate fi aplicată de polițiști din anul 2015.
Problema de drept referitoare la legalitatea hotărârilor de consiliu local care privesc ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare a fost ridicată de Avocatul poporului în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție și a fost dezlegată prin Decizia nr. 9/2015.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, solicită Guvernului să deblocheze, de urgenţă, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, pentru că numai Executivul „poate să o facă în acest moment”.
Inspectorii din cadrul Serviciului Control Trafic rutier și cei ai Serviciului Ordine și Siguranță Publică au aplicat, de la începutul anului, peste 11.200 de sancțiuni contravenționale și au ridicat 1530 de autovehicule staționate sau parcate neregulamentar.