Data Paștelui diferă de la an la an, însă, de cele mai multe ori, Sărbătoarea Învierii Domnului cade în luna aprilie. Anul următor însă, se va produce o schimbare, ce nu a mai avut loc încă de acum 10 ani.
Anul acesta, românii nu-și mai pot cumpăra produsele necesare pentru masa de Paște la gramaj întreg, iar din această cauză, prețurile de la raft sunt afișate pentru 100 de grame.
La Palatul Brukenthal din Avrig sunt în toi pregătirile pentru Sărbătorile Pascale. Gazdele s-au îngrijit ca oaspeții să se simtă ca într-un basm în curtea frumos decorată a complexului baroc și îi vor răsfăța cu un meniu special pregătit pentru această sărbătoare.
Sărbătorile Pascale vor aduce o majorare a prețului pe kilogram la carnea de miel și vom plăti cu câțiva lei în plus față de media înregistrată în timpul anului.
Iarna prelungită ne aduce pagubă în buzunar. Fermierii spun că au cheltuieli aproape duble din cauza frigului şi a zăpezii, aşa că se pregătesc să mărească preţurile la carne, brânză şi legume ca să nu iasă în pagubă.