Consumul drogurilor în rândul tinerilor reprezintă o problemă reală, iar abordarea acestui fenomen presupune un efort concertat din partea profesorilor, a consilierilor școlari și a instituțiilor specializate. „Activitatea de conștientizare și de educație este foarte importantă”, spune ministrul Educației, psihologul Daniel David.
Flexibilizarea programelor de studiu în universități, cu accent pe cercetare și transferul competențelor către elevi în zona învățământului preuniversitar sunt câteva dintre temele de interes anunțate de ministrul Educației. „Facem un diagnostic al sistemului care să ghideze dezvoltările pe termen mediu şi lung”, spune Daniel David.
Examenele naționale se vor desfășura mai devreme în anul școlar 2024-2025, astfel că elevii de liceu vor susține în ianuarie primele probe pentru examenul de Bacalaureat.
O societate modernă nu se poate baza pe obscurantismul promovat de Călin Georgescu, care menține România în izolare și subdezvoltare. „Sunt și voi fi un adversar al ideilor dumneavoastră despre lume, pentru că eu cred că lovesc în știință și religie, deci în șansa bunăstării românilor”, spune ministrul Educației, Daniel David.
Forma actualizată a ordonanței „trenuleț” este aspru criticată de asociațiile de studenți. „România are un deficit bugetar foarte mare, care, dacă nu este redus, îi împiedică dezvoltarea și o pune la risc”, spune noul ministru al Educației, Daniel David.
Daniel David s-a suspendat din poziția de rector al Universității Babeș-Bolyai și preia funcția de ministru al Educației. Interimatul la conducerea UBB va fi asigurat de profesorul Adrian Petrușel.
Noul ministru al Educației anunță un set de măsuri în plan educațional pentru reconectarea diasporei cu țara. „Românii din diaspora și copiii lor trebuie susținuți să facă școală și să-i încurajăm să-și păstreze identitatea națională”, spune Daniel David.