Educație
Profesorii, evaluaţi anual de pe o platformă online, în funcție de rezultatele elevilor
Profesorii din România vor fi evaluaţi anual, cu analize ale performanţei elevilor şi feedback de la colegi. Astfel, plata profesorilor va fi corelată cu performanţa actului de educaţie.

Potrivit unei recomandări în urma raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), salarizarea profesorilor ar trebui legată de standarde de performanţă în cariera didactică.
CITEȘTE ȘI:
Salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă, greu de aplicat. Ministrul Educației: „Nu este simplu, nu se poate face peste noapte”.
Una dintre măsurile care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE, vizează evaluarea activității didactice a profesorilor și salarizarea cadrelor didactice în funcție de performanță.
Evaluare pentru profesori și salarizare în funcție de performanță
„Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori ai școlii, toate gestionate digital. Iar aceste evaluări vor influența direct salariul dascălilor.
Scopul este ca plata profesorilor să fie corelată cu performanța actului de educație, o așteptare unanimă la nivelul societății.
Este un exemplu din zecile de progrese concrete acumulate în ultimul an și jumătate, parcurs în care am reușit să obținem 12 avize formale din partea Comitetelor OCDE care ne evaluează, aproape jumătate din totalul necesar”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, în cadrul conferinței „România şi OCDE – Principalul proiect de ţară după NATO, UE şi Schengen”, eveniment organizat de Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.ro
CITEȘTE ȘI:
Educația din România, în vizorul ministrului Daniel David: „Facem un diagnostic al sistemului de educație”.
La începutul acestui an, ministrul Educației, Daniel David, anunța că indicatorii pentru creșterea veniturilor cadrelor didactice performante vor fi gata la sfârșitul lunii mai.
„Orice modificare, pentru mine, trebuie să se raporteze la setul de bune practici, de obicei noi le spunem internaționale, dar adevărul este că avem în minte setul de bune practici europene. (...) Cred că acel diagnostic pe care intenționez să îl publicăm la sfârșitul lunii mai va fi raportul care poate să ghideze dezvoltările la nivelul ministerului pe termen mediu și lung”, potrivit ministrul Daniel David.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: