România are nevoie în 2018 de un an înţelept "mai mult decât orice", susţine preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului. Constantin Necula spune că nu este dezamăgit de politicieni, pentru că nu s-a amăgit niciodată, dar este trist pentru că poporul român a depăşit starea de tranziţie, îndată după ianuarie 1990, şi nu a reuşit să fie mai bun ca atunci.
Fostul preot Cristian Pomohaci rămâne caterisit şi nu mai poate sluji în biserică, a decis Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu, hotărâre validată de Sinodul Mitropolitan condus de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, potrivit unui comunicat de presă remis vineri.
Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecata Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, evitând presa şi pe susţinătorii lui, înainte să afle verdictul pronunţat în ceea ce-l priveşte.
Fostul preot Cristian Pomohaci încearcă, joi, să îi convingă pe reprezentanţii Constitoriului Mitropolitan că merită să rămână preot, la Sibiu urmând să se judece apelul la caterisirea dispusă de în luna iulie, la Alba Iulia. Pomohaci a avut termen două săptămâni să studieze dosarul.
Mitropolia Ardealului a cerut sprijinul jandarmilor sibieni pentru asigurarea ordinii publice în zona lăcaşului de cult, joi, în ziua judecăţii fostului preot Cristian Pomohaci, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Cornel Dogaru.
Cristian Pomohaci a fost aplaudat marţi de circa 200 de susţinători, la ieşirea din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a fost judecat apelul său privind excluderea din biserică. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru fostul preot Cristian Pomohaci, după ce acesta a cerut în scris să studieze dosarul.
Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din preoţie şi aşteaptă decizia Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, care va hotărî dacă se va aproba sau nu apelul fostului părinte din localitatea Moşuni.