Elevii din lotul național care au participat la Olimpiada Internaţională de Matematică provin de la Liceul de Informatică din Bucureşti. De ce nu a avut Clujul niciun concurent?
România va schimba regulile de selectare a elevilor în lotul național de matematică, după ce a înregistrat cel mai slab rezultat de până acum la Olimpiada Internațională de Matematică: locul 33 din 107. Anunțul a fost făcut de Radu Gologan, președintele comitetului științific al Olimpiadei.
Echipa SUA a obţinut locul I la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) de la Cluj-Napoca adunând 5 medalii de aur şi una de argint. Unul dintre concurenţi, James Lin, a avut punctaj maxim, cu care s-a clasat pe locul I la individual, din 615 concurenţi.
Cel mai bun rezultat obținut de echipa României la Olimpiada Internaţională de Matematică a fost al lui Ioan-Andrei Nicolae, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, care a reușit să obțină o medalie de aur.
Echipa Statelor Unite ale Americii s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO), care se desfăşoară la Cluj-Napoca, iar România s-a clasat pe locul 33.
Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.
Hafez al - Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, s-a clasat pe ultimul loc în echipa ţării sale la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) care are loc la Cluj-Napoca, acesta obţinând 3 puncte. Hafez ocupă locul 486 din 615 concurenţi.
Clujul găzduieşte cel mai important eveniment legat de educaţie care se desfăşoară în România cu ocazia Centenarului – Olimpiada Internaţională de Matematică. La eveniment participă 615 tineri matematicieni de top din 110 ţări, printre care şi fiul preşedintelui Siriei.