Cluj-Napoca a primit titlul EU Mission Label pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic, ceea ce reprezintă o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde.
Cluj-Napoca se află pe locul doi, după municipiului Alba Iulia în topul celor mai „smart” orașe din România. Clujul este într-un proces amplu dezvoltare și nu doar imobiliară, ci și una tehnologică.
Cluj-Napoca a luat locul municipiului Alba Iulia în topul celor mai „inteligente” orașe din România. Orașul de pe Someș are cel mai mare număr de proiecte incluse în conceptul „smart city”.
Cluj-Napoca a fost desemnat câștigător al locului 1 în cadrul Emerging Europe, categoria „smart city”. Municipiul a „bătut” orașe europene precum Tallinn din Estonia, Sofia ori Vilnius.
Peste 300 de operațiuni administrative pot fi realizate online în Cluj-Napoca, scopul fiind limitarea interacțiunii directe a clujenilor cu funcționarii publici. Această transformare digitală a municipiului i-a adus lui Emil Boc premiul de „primarul anului”.