Activități sportive în aer liber ar fi fost suspendate, în ultimii ani, ca urmare a plângerilor unor studente de la Facultatea de Educație Fizică, hărțuite sexual de „vizitatori” ai parcului în timpul meciurilor și antrenamentelor.
O porțiune din Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, de circa 4,4 hectare aparține Primăriei Cluj-Napoca. Este neclar însă despre care porțiune este vorba.
Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu” va fi deschis parțial comuniății clujene. Potrivit UBB, parcul va rămâne unul „academic” și va deservi în continuare actul educațional.
Deschiderea parcului sportiv „Iuliu Hațieganu” ar putea perturba activitatea didactică a Facultății de Educație Fizică și Sport. În același timp, decizia ar putea reprezenta un semnal de deschidere a administrației și universității în relație cu societatea. Ce decizie va lua UBB?
„Bătălie” strânsă între clujenii care vor deschiderea Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu” și cei care cred că parcul ar trebui să rămână deschis pentru studenți, dar cu intrare pentru public.
O parte a Complexului Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” (Parcul Babeș) dinspre râul Someș ar urma să fie accesibilă publicului larg de anul viitor. Cu riscul degradării unor investiții de milioane de euro și afectând activitatea didactică și pregătirea sportivă a studenților Universității?
Accesul publicului în Parcul Babeș și Grădina Botanică a fost suspendat în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.