În anul 2021, absolvenții de liceu ar putea să susțină probele scrise la Bacalaureat înaintea competențelor. Aceasta este una dintre cele trei variante propuse de Ministerul Educației.
Guvernul a decis ca examenele de competențe la probele orale de Bacalaureat să nu mai aibă loc anul acesta, iar recunoașterea acestora se va echivala.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, modificări în ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de Bacalaureat, precizând că probele orale vor avea loc ”în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar” pentru o ”descongestionare a materiei”.
Luni, 13 iunie, începe prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au înscris un număr de 4009 de absolvenţi din judeţul Cluj, în scădere cu aproape 1000 de absolvenţi faţă de 2015. Anul trecut, în judeţul Cluj, numărul total de elevi înscrişi la examenul de Bacalaureat a fost de 4958. Prima probă este evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Examenul de bacalaureat începe marţi cu proba orală la limba română, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate în 11 iulie.
Candidații la examenul de bacalaureat vor susține marți, 10 iunie 2014, proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, prima probă a examenului, care se va desfășura până pe 12 iunie.
Aproximativ 4000 de elevi clujeni de clasa a XII-a sunt aştepaţi începând de marţi, 10 iunie, la probele de comunicare orală în limba română. Elevii nu vor primi note, ci calificate- utilizator de nivel mediu, utilizator experimentat sau utilizator începător.