La doi ani după ce a primit înștiințarea de deces, un cuplu din Ucraina și-a văzut fiul într-o fotografie cu prizonieri eliberați din Rusia. Era viu și se întorcea acasă din infern.
Mii de libanezi strămutați de război se întorc în casele lor din sudul țării și Valea Bekaa, ignorând avertismentele Israelului, după ce armistițiul dintre armata israeliană și gruparea Hezbollah a intrat în vigoare miercuri dimineață.
Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.
Accesul la un loc de muncă sau la servicii medicale, dar și problema chiriei sunt printre principalele provocări cărora trebuie să le facă față cetățenii ucraineni refugiați în România.
La aproape doi ani de la începutul invaziei ruse din Ucraina, agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a calificat situaţia umanitară din această ţară ca fiind foarte gravă şi a avertizat că ajutorul încetineşte.
117 de persoane fizice și funcționari publici din Cluj și alte județe din România au cazat și hrănit refugiații ucraineni doar pe hârtie. Mascații au intrat peste ei în case pentru că au obținut ilegal 2,6 milioane de lei de la stat.
Tone de alimente pentru refugiații din Ucraina, burse școlare, zeci de biserici aflate în construcție și ajutoare de 5 milioane de euro pentru oamenii săraci. Așa se prezintă bilanțul Arhiepiscopiei Clujului pe anul 2022.