În timp ce orașele se extind, vechile zone industriale intră în declin. Europenii vor locuințe, centre comerciale și clădiri de birouri, iar economia se reorientează de la producție spre servicii.
O investiție de 500 de milioane de euro promite să transforme platforma Carbochim într-un hotspot al culturii și petrecerii timpului liber în Cluj-Napoca. 5 hectare de spații verzi noi vor fi amenajate în cadrul proiectului.
Spațiile fabricii Clujana ar putea fi folosite pentru amenajarea unui spital sau a unor spații administrative, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe. El dă asigurări că fabrica nu va ajunge pe mânile unor „băieți deștepți”, ca în alte cazuri.
Au existat o mulțime de schimbări în viața noastră profesională în ultimii doi ani. În 2020, pandemia ne-a forțat pe mulți să lucrăm de acasă, în timp ce în 2021 angajații au arătat că nu se tem de schimbări bruște în căutarea unor oportunități mai bune.
În Cluj-Napoca există o cerere mare pentru birouri private, cu suprafețe de până la 150 de metri pătrați. Închirierile se pot face pe bază de abonament per angajat sau se pot închiria spații de birouri întregi. Vezi care sunt prețurile.
Stocul modern de spaţii industriale în România a ajuns la aproximativ 6 milioane de metri pătraţi în primul semestru, judeţele Cluj şi Timiş având cea mai mare rată de preînchiriere, conform unui raport.
Cluj-Napoca este unul dintre cele mai atractive orașe din România, atât din perspectiva celor care vor să trăiască într-un mediu în continuă dezvoltare, cât și din cea antreprenorială.