După ce a rezolvat problema statului de drept, a democratizării instituțiilor și a tăiat și pensiile speciale (în 30 de zile, cum a promis Rareș Bogdan), președintele are timp de adevăratele probleme ale României: educația pentru climă.
12 europarlamentari români au votat împotriva rezoluției care acuză corupția de la Sofia, doar pentru că premierul Boiko Borisov e din aceeași familie politică (PPE).
Pentru primele trei luni de la declararea stării de urgență, statul va plăti în locul românilor afectați de pandemie chiria, dar banii trebuie returnați până la sfârșitul anului.
România se opune planului Uniunii Europene de condiţionare a accesului la fondurile europene de situaţia statului de drept, afirmă, într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, subliniind că funcţionarea justiţiei ar trebui să fie "apanajul fiecărei ţări".
Parlamentul European a votat, joi, în plenul de la Strasbourg, raportul referitor la înghețarea fondurilor europene în cazul țărilor membre care nu respectă statul de drept.
Ca o continuare a protestelor de iarna trecută, clujenii au ieşit duminică în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Cei prezenţi în centrul Clujului protestează faţă de modificările aduse legilor justiţiei.
Am fost întrebat recent, într-o apariție publică, de ce românii nu se revoltă în fața unor evidente devieri ale puterii, confruntați cu măsuri ce le sunt vădit potrivnice, suportând efectele unei guvernări pentru care, în esență, interesul general e mai degrabă sfidat și batjocorit. Eu am dat un răspuns (și-l voi reproduce), dar e mai puțin important decât a încerca să înțelegem ce simt oamenii, ce cred ei, de ce (nu) reacționează în felul în care o fac.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că progresele din justiţie nu au ţinut în primul rând de schimbarea legilor, ci de sentimentul de independenţă al magistraţilor, afirmându-şi satisfacţia că ”pesedişti bătrâni” au preluat discursul pentru susţinerea statului de drept.