Flexibilizarea programelor de studiu în universități, cu accent pe cercetare și transferul competențelor către elevi în zona învățământului preuniversitar sunt câteva dintre temele de interes anunțate de ministrul Educației. „Facem un diagnostic al sistemului care să ghideze dezvoltările pe termen mediu şi lung”, spune Daniel David.
După ce România s-a clasat printre cele mai fericite țări din Uniunea Europeană, în spațiul public au apărut reacții ironice care fac referire la testele PISA.
Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, ministrului Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Veniturile cadrelor didactice vor crește doar cu 13% la început de an.
România s-a plasat pe penultimul loc în rândul țărilor UE la testele PISA 2022. Potrivit fostului ministru al Educației Mircea Miclea, rezultatele arată că s-a „ajuns la limita de jos și nu mai ai unde să cobori”.
Testele PISA 2022 arată realitatea dramatică a României și anume adâncirea decalajului dintre rezultatele copiilor vulnerabilizați de sărăcie și al celor din medii sociale avantajate, echivalent cu o diferență de 3 ani de educație școlară între copii, potrivit analizei Salvați Copiii.
Un val de comentarii a apărut pe pagina Ligiei Deca, ministrul Educației, după ce România s-a clasat penultima țară din Uniunea Europeană la testele PISA 2022, după Bulgaria.
România se plaseză pe penultimul loc în rândul țărilor UE la testele PISA 2022. Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, arată că România „nu a căzut mai mult” pentru că e prima „generație PISA” care a avut clasa pregătitoare.
Rezultatele elevilor români de la ultimele teste PISA au fost anunțate. Analiza arată că elevii români au înregistrat scoruri similare cu cele din 2018, chiar mai slabe în ceea ce privește Matematica.