TIFF

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, văzut în premieră la TIFF, nominalizat la Oscar

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025 la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, văzut în premieră la TIFF, nominalizat la Oscar | Foto: Trei kilometri până la capătul lumii - Facebook Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, văzut în premieră la TIFF, nominalizat la Oscar | Foto: Trei kilometri până la capătul lumii - Facebook

 

 


Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025 la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

 


Filmul a fost ales de comisia de selecţie a Centrului Naţional al Cinematografiei alcătuită din profesionişti din industrie care au motivat: 

„Filmul reușește să captiveze prin complexitatea personajelor, iar locul ales pentru amplasarea poveștii asigură o perspectivă specifică și distinctă în rândul candidaților. Prin nuanțe subtile, pelicula sondează probleme contemporane, aducând o contribuție valoroasă la discuțiile actuale”.


Emanuel Pârvu: „Bucuria este mare”

„E o bucurie să poți să-ți reprezinți țara în domeniul în care activezi. Chiar mă gândeam că, în ultimii douăzeci de ani, doar sportul și cinematografia au reprezentat România la nivel internațional de vârf. Pentru noi bucuria este mare și împart acest traseu al filmului cu toată echipa noastră, de la prezența la Cannes până la parcursul pe care ni-l dorim cât mai lung”, a declarat Emanuel Pârvu.

Cea de-a 97-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film va avea loc pe 2 martie 2025, la Los Angeles, SUA.


Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, văzut în premieră la TIFF

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” a fost văzut în premieră la TIFF, în 2024. 

CITEŞTE ŞI
„Trei kilometri până la capătul lumii” la TIFF.23: Reflecție asupra intoleranței și justiției în comunitățile izolate din România.

Reacțiile publicului din timpul filmului au fost variate, s-a râs la anumite replici și fapte, chiar dacă erau desprinse dintr-un thriller. 


Despre ce este filmul „Trei kilometri până la sfârșitul lumii”

Filmul spune povestea lui Adi, un adolescent în vârstă de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca.

Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici înțelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție, afirmă descrierea oficială a lungmetrajului.

Cine este Emanuel Pârvu?

Emanuel Pârvu și-a început cariera de regizor de lung-metraje în anul 2017 cu filmul „Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor”. Cu această producție, Pârvu a câștigat la Festivalul de film de la Sarajevo premiul pentru regie, iar Șerban Pavlu a câștigat premiul pentru cel mai bun actor.

Pe lângă regizorat, Emanuel Pârvu este și actor și scriitor de teatru și de film.

CITEȘTE ȘI:

Experiența din culisele TIFF: „Poate fi stresant, n-am să mint, dar îmi place foarte mult!”

Premiile Oscar. „Oppenheimer” obține șapte premii, inclusiv pentru cel mai bun film. Lista câștigătorilor celei de-a 96-a gale a premiilor Oscar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter