Timp Liber

Clujul de altădată. Piața Mihai Viteazu, de nerecunoscut în anii '70. FOTO

Piața Mihai Viteazu, surprinsă în perioada anilor '70, în poze alb-negru.

Curse de karting în Piața Mihai Viteazu/ FOTO: Torok Andrei Robert - Amintiri din Vechiul Cluj Curse de karting în Piața Mihai Viteazu/ FOTO: Torok Andrei Robert - Amintiri din Vechiul Cluj

 

 


Piața Mihai Viteazu din municipiul Cluj-Napoca s-a schimbat mult în decursul anilor. Un clujean a postat mai multe fotografii inedite, alb-negru, cu Piața Mihai Viteazu la începutul anilor '70.

Curse de karting în Piața Mihai Viteazu/ FOTO: Torok Andrei Robert - Amintiri din Vechiul Cluj

Acestea au fost postate în grupul „Amintiri din Vechiul Cluj” unde au primit peste 100 de reacții de la clujeni.


În imaginile surprinse se poate observa cum mai mulți clujeni se distrau în roata amplasată în centrul pieței, iar cei mai curajoși dintre ei au încercat curse de karting.

Piața Mihai Viteazu, de nerecunoscut în anii '70/ FOTO: Torok Andrei Robert - Amintiri din Vechiul Cluj

 


Piața Mihai Viteazu este una dintre principalele piețe ale orașului Cluj-Napoca. În centrul acesteia se află statuia lui Mihai Viteazu, înconjurată de un mic părculeț. În partea vestică, în zona intersecției cu strada George Barițiu, Regele Ferdinand și podul peste Someș, spre strada Horea, se află dispuse Palatul Széky și Palatul Berde.

În ultima parte a secolului al XIX-lea , în Piața Mihai Viteazu a fost mutată piața de mărfuri a orașului și s-a construit o cale ferată destinată transportului de oameni și marfă care mergea până în această piață. După o serie de accidente calea ferată a fost desființată în anul 1902. În perioada anilor ’50 au fost construite o serie de blocuri, inclusiv cel cu fostul cinematograf Republica, actualul cinematograf Florin Piersic.


Orașul din Inima Transilvaniei este un oraș care a evoluat foarte mult în decursul anilor, majoritatea străzilor fiind renovate, doar că o bună parte din oraș și-a păstrat aspectul medieval. Fiecare clădire din centrul orașului are povestea ei, mai cunoscută sau mai puțin cunoscută.

 

CITEȘTE ȘI:

Clădirile emblematice ale orașului Cluj-Napoca: cei patru „giganți” de pe malul Someșului. GALERIE FOTO

Clujul anilor '70: vânzătoarele de flori de altă dată, surprinse în fotografii alb-negru

Înapoi în timp. Cartierul Gheorgheni, bucuria copiilor de altădată. Imagini cu Clujul anilor '70. GALERIE FOTO

abonare newsletter