Timp Liber

Premieră europeană. Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment inedit ce valorifică patrimoniul cultural din spațiul rural românesc

Un eveniment unic în România, Noaptea Muzeelor la Sate, ce include programe culturale desfășurate în spațiile cu valoare istorică din satele românești, va debuta în această toamnă.

Nopatea Muzeelor la Sate, un eveniment unic în Europa ce va fi desfășurat în România/Foto: clujtourism.ro Nopatea Muzeelor la Sate, un eveniment unic în Europa ce va fi desfășurat în România/Foto: clujtourism.ro

 

 


Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) anunţă organizarea în premieră a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate. Această acţiune unică în Europa, derivată din evenimentul european Noaptea Muzeelor se va desfăşura pe 2 septembrie şi va propune publicului activări culturale şi programe educative în diverse spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu din satele şi comunele României.

 


„Inaugurăm o marcă ce nu a văzut Europa!

La Nocturna Muzeală Rurală pot participa muzeele și casele memoriale aflate în subordinea unor muzee de stat, colecțiile și muzeele private, bisericile fortificate, colecțiile muzeale mănăstirești, palatele, castelele, cetățile, reședințele nobiliare și orice obiectiv de patrimoniu imobil, situri arheologice deschise publicului, toate aflate în zonele rurale ale țării”, semnalează reprezentanții RMNR.


Entităţile care doresc să participe, se pot înscrie în perioada 22 iunie - 25 iulie 2023, potrivit calendarului anunțat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor, un succes în Cluj! 83.000 de vizitatori clujeni și turiști, într-o singură zi la expoziții. FOTO

Cu ocazia acestui eveniment se va lansa şi un kit pedagogic ce va fi pus gratuit la dispoziţia participanţilor interesaţi în organizarea de programe educative pentru copiii şi tinerii din satele şi comunele ţării.


„Vom lansa și un kit pedagogic, mai exact un pachet complet care conține fișe de programe educative, instrumente și resurse pentru implementarea lor, ce va fi pus gratuit la dispoziția participanților interesați în organizarea de programe educative pentru copiii și tinerii din satele și comunele țării. Recomandăm includerea acestor ateliere pentru copii în programul oferit cu ocazia acestui eveniment”, transmit inițiatorii proiectului. 

În cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor, au fost 618.346 de vizitatori în toată țara. 


Din numărul total de vizitatori, 83.000 de vizitatori au participat în cele 27 de spații expoziționale deschise în județul Cluj. Printre aceste obiective, clujenii au putut vizita și Muzeul Memorial „Octavian Goga”, din localitatea Ciucea, județul Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de spații expoziționale din Cluj-Napoca, deschise pentru clujeni în cea mai lungă Noapte dedicată Muzeelor

Noaptea Muzeelor, un succes în Cluj! 83.000 de vizitatori clujeni și turiști, într-o singură zi la expoziții. FOTO

Muzeul „Octavian Goga” intră în reabilitare. 18 mil. € costă modernizarea conacului din Ciucea

abonare newsletter