Timp Liber

Ochii spre cer! Când se va vedea „Superluna Albastră”, cea mai strălucitoare lună plină din acest an.

Luni, 19 august 2024, cerul va fi luminat de cea mai mare și strălucitoare lună plină a anului.

Luni, 19 august 2024, cerul va fi luminat de cea mai mare și strălucitoare lună plină a anului | Foto: pixabay.com Luni, 19 august 2024, cerul va fi luminat de cea mai mare și strălucitoare lună plină a anului | Foto: pixabay.com

 

 


Deși luna plină din august este de obicei numită „Luna Sturionului”, luna aceasta este și o „Superlună Albastră”, conform LiveScience

 


„Luna Sturionului”, va putea fi văzută pe cer, luni, 19 august, ora 21:25.

Conform sursei citate anterior, Luna Sturionilor este numită lună albastră din cauza unei ciudățenii astronomice. Există două tipuri de luni albastre: o lună albastră lunară (a doua lună plină într-o lună) și o lună albastră sezonieră (a treia dintre cele patru luni pline din același sezon astronomic).


Lunile albastre de orice tip apar o dată la 2-3 ani, potrivit NASA. Ultimele luni albastre sezoniere au fost în octombrie 2020 și august 2021, iar următoarea lună albastră sezonieră va avea loc în mai 2027.

Pentru a viziona Luna Sturion, cea mai bună perioadă este în momentul în care luna se ridică pe orizontul estic, la răsăritul lunii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zodiile care vor avea noroc în următoarea perioadă. Cine sunt norocoșii zodiacului.

Superluna, un fenomen foarte rar care a avut loc miercuri noaptea. Așa s-a văzut de la Cluj. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter