Timp Liber

Planta cu beneficii pentru organism. Ceaiul din această plantă reduce colesterolul și ajută digestia

Planta cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este foarte cunoscută între români, iar ceaiul preparat din aceasta este un remediu natural pentru multe afecțiuni, aducând beneficii enorme pentru sănătate.

Planta cu multe beneficii pentru organism. Ceaiul din această plantă reduce colesterolul și ajută digestia Planta cu multe beneficii pentru organism. Ceaiul din această plantă reduce colesterolul și ajută digestia

 

 


Ceaiul din această plantă are efecte foarte bune asupra organismului, el fiind în stare să reducă colesterolul „rău”, să îmbunătățească digestia și multe altele.

 


Planta despre care vă vorbesc și are multe beneficii pentru organism este păpădia. Unii o consideră o buruiană simplă, dar specialiștii consideră că este valoroasă și poate fi folosit ca aliment și medicament.

Păpădia este bogată în vitamina A, C, D, B, dar are și multe minerale între care se numără fierul, potasiu și zinc.


Planta cu multe beneficii pentru organism. Reduce colesterolul

Păpădia, planta cu multe beneficii pentru organism, poate reduce nivelul de colesterol în sânge. Acest lucru se face prin ceaiul de păpădie.

Un studiu din anul 2012 realizat pe șoareci, relatează doc.ro, arată că ceaiul din această plantă are proprietatea de a reduce colesterolul „rău” (LDL-colesterol) din sânge, dar și triglicidele. Acest lucru se întâmplă prin inhibarea enzimelor care sunt responsabile cu digestia grăsimilor.


Această plantă cu multe beneficii pentru organism se remarcă și la nivelul cardiovascular. Efectele sale sunt îmbunătățirea circulației sângelui, ameliorarea varicelor și hemoroizilor, reducerea glicemiei și crește diureza.

Planta cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește digestia

Păpădia, planta care are multe beneficii pentru organism, este bună și când vine vorba de digestie. Ceaiul din această plantă poată să îți îmbunătățească digestia. Acesta combate constipația, gastrita și poate calma toxiinfecțiile alimentare sau indigestia.


Totodată, ceaiul preparat din această plantă mărește secreția bilinară și poate regla tranzitul intestinal. El este bun și la reglarea dezechilibrelor când vine vorba de pofta de mâncare.

Păpădia este cunoscută între specialiști și pentru că elimină toxinele pielii și acționează ca un antiinflamator și antiseptic. Formele ușoare de acnee pot fi tratate prin această plantă, la fel și punctele negre sau roșeața. Unii medici recomandă ceaiul din păpădie pentru pacienții cu dermatită seboreică, pentru a calma simptomele neplăcute.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Este VEDETA sezonului rece


Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Reduce riscul cancerului și are proprietăți antiinflamatorii

Planta cu multe beneficii pentru organism. Cum se prepară ceaiul?

Planta cu multe beneficii pentru organism. Ceaiul de păpădie se prepară într-un anumit fel și puteți să învățați cum să îl faceți din acest articol.

Infuzia se realizează din frunzele acestei plante, păpădia, când sunt uscate natural. În 250 de mililitri de apă clocotită se adaugă o lingură de frunze ale acestei plante.

Pentru a evita efectele negative ale acestui preparat, discutați mai întâi cu medicul, dar în general se pot bea până la două căni de ceai pe zi. De obicei păpădia nu are efecte adverse, dar este bine să vorbești cu medicul înainte pentru că unele persoane pot avea reacții alergice.

Unii preferă să fiarbă întreaga păpădie pentru ceai, dar alții folosesc numai rădăcinile. Puteți să alegeți oricare dintre aceste metode fiindcă beneficiile sunt aceleași.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care previne bolile de inimă. Reduce colesterolul și te ajută să slăbești rapid și sănătos

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat

Ultimele Stiri
abonare newsletter