Timp Liber

Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul

Planta cate vindecă răceală și gripa, pe care o poți procura ușor. Este o armă secretă în lupta cu colesterolul mărit și chiar un antibiotic natural.

Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul

 

 


Această plantă ierboasă este originară din Asia, spre surprinderea multora, fiindcă este foarte folosită de români. Planta care te vindecă de răceală și gripă este chiar busuiocul.

 


Pe lângă beneficiile uimitoare pe care le aduce corpului nostru în sezonul rece, această plantă ar putea preveni chiar și cancerul datorită proprietăților sale.

Busuiocul este folosit de secole întregi pentru efectele sale medicinale, dar și pe post de condiment pentru diverse feluri de mâncare.


Această plantă este cunoscută pentru că vindecă răceala și te ajută când ai febră. Frunzele de busuioc pot fi folosite sub formă de ceai sau sub pentru ameliorarea febrei, răcelii sau gripei.

Planta care vindecă răceală și gripa. Reduce colesterolul

Planta care vindecă răceala și gripa mai are și rolul de a reduce colesterolul. Această plantă reduce nivelul mărit de grăsime din sânge, scrie doc.ro. Grăsimile sunt insolubile, ceea ce înseamnă că colesterolul nu se dizolva în sânge, ci se lipește de anumite proteine, formând lipoproteine - un factor de risc pentru boli cardiace sau atacul cerebral.


Acesta este motivul pentru care persoanele care au colesterol mărit trebuie să îl reducă pentru a preveni bolile de inimă. Astfel, această plantă conține substanțe capabile să reducă concentrațiile plasmatice de lipite. Într-o cercetare din 2009 s-a arătat că substanțele busuiocului pot fi benefice în prevenirea hiperlipidemiei și a bolilor cardiovasculare.

Conform studiilor, planta care vindecă răceala și gripa elimină colesterolul „rău” din sânge (sau LDL-ul).


CITEȘTE ȘI:

Planta cu beneficii pentru organism. Ceaiul din această plantă reduce colesterolul și ajută digestia

 

Planta care previne anemia. Scade riscul infarctului și reglează tensiunea arterială

Planta care vindecă răceală și gripa. Antibiotic natural

Busuiocul, pe lângă faptul că e planta care vindecă răceala și gripa, reprezintă și un antibiotic natural. Într-un studiu din 2017 a fost ilustrat faptul că proprietățile antimicrobiene ale acestei plante o transformă într-un antibiotic natural foarte eficient.

Ca să profiți de efectul de antibiotic care îl oferă busuiocul, consumă-l și în combinație cu un cățel de usturoi. Așa vei ține virusurile la distanță. Conform sfatulmedicului.ro, această plantă are beneficii în vindecarea tulburărilor sistemului respirator. Decoctul din frunze de busuioc, cu miere și ghimbir este un remediu eficient pentru bronsita, astm, gripă, tuse și răceală.

De asemenea, planta care vindecă răceala și gripa are efect de tonifiere asupra rinichilor, potrivit aceleași surse, dar și un efect preventiv și curativ în cazul mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte.

CITEȘTE ȘI:

Planta care vindecă răceala și astmul. Tratează rănile și întărește sistemul imunitar

Leguma care vindecă rapid ulcerul. Îmbunătățește vederea, ne apără de anemie și are multe beneficii

abonare newsletter