Timp Liber

Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, cu beneficii pentru bolnavi de diabet

Planta care reduce colesterolul rău. Ceaiul din această plantă este un remediu pentru răceală și gripă, pe lângă că îmbunătățește memoria celor care suferă de Alzheimer.

Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, benefică pentru persoanele cu diabet Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, benefică pentru persoanele cu diabet


 

Planta care reduce colesterolul rău este salvia, mai puțin întâlnită decât tipicele plante pe care le folosim în bucătăria românească. Ea este un adevărat remediu pentru Alzheimer și foarte benefică pentru persoanele care suferă de diabet.


 

Potrivit csid.ro, această plantă se remarcă prin multe proprietăți benefice, dar cea mai notabilă este faptul că diminuează transpirația. Salvia are efect antisudorific și ține sub control transpirația excesivă.


De ținut minte este că, în scop medicinal, de la salvie se folosesc frunzele şi părţile aeriene înflorite.

Planta care reduce colesterolul rău. Remediu pentru Alzheimer

Deși Alzheimer nu poate fi în totalitate tratat, fiind o boală degenerativă, s-a dovedit că planta care reduce colesterolul rău, adică salvia, potrivit doc.ro, poate îmbunătăți memoria. Dacă salvia este consumată sub formă de ceai timp de 3-4 luni este în stare să îmbunătățească memoria persoanelor care suferă de Alzheimer.


Specialiștii spun că aceasăt plantă inhibă pierderile de acetilcolină, care este o substanță găsită în cantități mici la pacienții bolnavi de Alzheimer.

De asemenea, salvia reduce colesterolul „rău” sau colesterolul LDL, care este un adevărat pericol când vorbim de bolile de inimă. Această plantă poate reduce valorile colesterolului care se poate acumula în artere și cauzează probleme de sănătate.


Consumul de ceai de salvie de două ori pe zi timp de două săptămâni a redus colesterolul rău și colesterolul total din sânge, în timp ce colesterolul bun a crescut, potrivit unui studiu din anul 2009.

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Reduce riscul cancerului și are proprietăți antiinflamatorii


Leguma care vindecă rapid ulcerul. Îmbunătățește vederea, ne apără de anemie și are multe beneficii

Planta care reduce colesterolul rău. Benefică pentru persoanele cu diabet

Salvia, pe lângă că este planta care reduce colesterolul rău, este și planta benefică pentru persoanele cu diabet. În urma mai multor studii realizate în ultimii ani s-a dovedit că salvia are efectul de a menține sub control nivelul zahărului din sânge, adică glicemia, potrivit aceleași surse.

Această plantă este recomandată pentru persoanele care suferă deja de diabet, dar nu numai. Poate fi folosită și cu scopul de prevenție în cazul celor care vor să se ferească de diabet.

Un studiu realizat pe șoareci care aveau diabet de tip 2 arăta chiar că salvia acționează c un medicament prescris pentru persoanele cu diabet. Acesta se numește metformin și scopul său este de a ține glicemia sub control.

Planta care reduce colesterolul rău din sânge a fost folosită mult timp și pentru a diminua simptomele pe care le simțeau femeile la menopauză sau pentru dereglările hormonale, ori dezechilibre de lactație din cauza alăptării. 

CITEȘTE ȘI:

Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul

Alimentul care previne bolile de inimă. Reduce colesterolul și te ajută să slăbești rapid și sănătos

Ultimele Stiri
abonare newsletter